Izložba “Prostori Logosa”: Slova u rečima i reči u mislima

24.11.2020

08:51 >> 12:42

0

Autor: Dejan Ćirić

Ljubitelji slikarstva će moći do 9. decembra da posete izložbu nagrađivane autorke Ljiljane Bursać u Maloj galeriji Beograd Doma Vojske Srbije

Izložba “Prostori Logosa”: Slova u rečima i reči u mislima
Copyright Promo/Dom Vojske Srbije

Nakon uspešne izložbe u Galeriji ULUS-a kada je umetnica dobila nagradu za životno delo – kao laureat Jesenje izložbe 2019, autorka predstavlja novi projekat gde logos kao pojam obuhvata mnoga značenja, pre svega, slovo, reč, misao i prostor. Slovo i reč su osnovne jedinice svake knjige, od onih pisanih rukom, do onih na ekranima kompjutera.

Osim pisanja, umetnica se bavi i brojnim rukopisima nastalim tokom više vekova, među kojima je i „Vojničev manuskript“, koji do danas nije dešifrovan.

Ljiljana Bursać rođena je u Kragujevcu, članica je ULUS-a i ULUPUDS-a, a studirala je na Likovnoj akademiji u Beču, i usavršavala se u SAD, Nemačkoj, Francuskoj, Siriji i Izraelu. Za sobom više od 45 samostalnih izložbi, kao i više od 300 grupnih izlaganja u Srbiji i inostranstvu.

Njena dela nalaze se u uglednim muzejsko-galerijskim ustanovama i privatnim zbirkama širom nekadašnje Jugoslavije i u svetu. Dobitnik je mnogih domaćih i inostranih nagrada i priznanja, osnivač je i predsednik Art foruma.

Izložba se realizuje uz strogo poštovanje svih mera protiv pandemije.

PROČITAJTE JOŠ: Izložba „Nemirne vode“: Današnje vreme u zagrljaju bakarne žice – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike