Autor "Petrijinog venca" i dalje najčitaniji

18.01.2021

06:54 >> 11:59

0

Autor: Dejan Ćirić

Po izvornosti i emotivnoj energiji, Gori Morava je možda najsnažnije delo Dragoslava Mihailovića koji je srpskoj književnosti podario romane Kad su cvetale

Autor "Petrijinog venca" i dalje najčitaniji
Copyright Pixabay

Roman “Gori Morava”, književnika i akademika Dragoslava Mihailovića, rođenog u Ćupriji, i prošle godine bila je najčitanija knjiga u Narodnoj biblioteci “Dušan Matić” u Ćupriji.

Po izvornosti i emotivnoj energiji, ovo je možda najsnažnije delo pisca koji je srpskoj književnosti podario romane “Kad su cvetale tikve”, “Petrijin venac” i “Čizmaši”, ocenjuju u biblioteci.

Tanjug/Dušan Aničić

“Gori Morava”, priča o detinjstvu junaka Stevana u srpskoj varošici na Moravi tridesetih godina 20. veka, zapravo je piščeva gorka ispovest o njegovoj mladosti u kojoj kroz nezaboravne dijaloge oživljava likove rodbine i prijatelja, a opus opraštanja od oca na samrti spada u najbolje strane srpske savremene proze, ocenjuju književni kritičari.

“Gori Morava” je i 2019. godine bila najčitanija knjiga u Narodnoj biblioteci u Ćupriji.

Pročitajte još

Jesenas, Mihailović je na jednog zgradi u svom rodnom gradu, na ulazu iz pravca Jagodine, dobio mural, rad umetnice iz Paraćina Marije Radosavljević – Komarac, po konkursu Ustanove kuture iz Ćuprije, urađen po motivima romana “Kad su cvetale tikve”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike