Nova izložba u Galeriji Kolarčeve zadužbine: Kolaži sastavljeni od 300 posebnih fragmenata

02.02.2021

16:32 >> 15:25

0

Zbog aktuelne situacije, danas neće biti svečanog otvaranja, ali će autorka Gordana Stanišić Vujošević biti prisutna

Nova izložba u Galeriji Kolarčeve zadužbine: Kolaži sastavljeni od 300 posebnih fragmenata
Copyright Tanjug / Nikola Anđić

Nova izložba kolaža i video radova pod nazivom “Camera Obscura” autorke Gordane Stanišić Vujošević biće otvorena danas od 18 sati u Galeriji Kolarčeve zadužbine u Beogradu.

Zbog aktuelne situacije, neće biti svečanog i zvaničnog otvaranja, mada će umetnica biti prisutna u Galeriji do 20 časova.

Izloženi kolaži nastali su u dva ciklusa tokom poslednje četiri godine, svi su kružnog oblika, malog formata prečnika i svaki je sastavljen od preko 300 posebnih fragmenata, a rad na svakom pojedinačnom kolažu traje i po nekoliko meseci.

Izložba će trajati do 20. februara radnim danima od 10 do 20 sati, subotom od 10 do 16 časova.

Umetnica Stanišić Vujošević diplomirala je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu (1990), član je ULUS-a, i skoro dve decenije radi kao profesor Crtanja i slikanja u Školi za dizajn u Beogradu, gde organizuje radionice, istraživačke i eksperimentalne projekte.

Pročitajte još

Poslednjih 30 godina izlagala je u zemlji i inostranstvu na većem broju samostalnih i kolektivnih izložbi. Od solo postavki izdvajaju se projekti u Galeriji Andrićev venac, zapažena je bila i izložba “Kafka ostvarena čežnja” u Galeriji SULUJ.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike