Otmeni realizam: Izložba "Jedan čovek" u galeriji "Lucida"

24.01.2021

14:54 >> 19:30

0

U slikarstvu ovog mladog stvaraoca, međutim, ima i izrazitih primesa simbolizma, tačnije, on je i predstavnik neosimbolizma, čime zalazi u drugu veliku oblas

Otmeni realizam: Izložba "Jedan čovek" u galeriji "Lucida"
Copyright Promo / Slobodan Radosavljević

Izložba Slobodana Radosavljevića, pod nazivom “Jedan čovek”, biće otvorena do 11. februara u galeriji “Lucida” u Beogradu.

U opisu rada ovog umetnika istaknuto je da je potrebno imati širu sliku o savremenoj srpskoj i svetskoj sceni jer je Radosavljević pre svega realista, a “realizam je jedna od dve glavne stilske formacije srpskog slikarstva.”

Promo / Slobodan Radosavljević

– Slobodan Radosavljević je pripadnik najmanje zastupljene forme realizma, one akademskog tipa, po uzoru na predstavnike pretprošlog veka. Reč je o otmenom vidu te umetnosti, koji sjedinjuje mnoge elemente drugih smerova realizma. U slikarstvu ovog mladog stvaraoca, međutim, ima i izrazitih primesa simbolizma, tačnije, on je i predstavnik neosimbolizma, čime zalazi u drugu veliku oblast srpskog slikarstva, u iracionalno i fantastično – napisao je likovni kritičar Dejan Đorić.

Promo / Slobodan Radosavljević

Slobodan Radosavljević je rođen u Gruži 1986. godine. Trenutno živi i stvara u Vlasotincu. Interesovanje za crtanje i slikanje pokazivao je od ranog detinjstva. Završio je Srednju umetničku školu u Leskovcu, odsek tehničar grafike, dizajna i propagande. Učesnik je nekoliko likovnih kolonija u Parizu sa mnogobrojnim, svetski poznatim slikarima.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike