Slobodan Trkulja i „Balkanopolis“: Beogradski koncert koji će otkriti najbolje čuvanu muzičku tajnu Balkana

13.02.2021

10:37 >> 16:39

0

Autor: Dejan Ćirić

Jedinstven muzičko-scenski spektakl očekuje publiku u Kombank dvorani

Slobodan Trkulja i „Balkanopolis“: Beogradski koncert koji će otkriti najbolje čuvanu muzičku tajnu Balkana
Copyright Promo/Live Production

Maestralni umetnik, multinstrumentalista, kompozitor i pevač, Slobodan Trkulja i „Balkanopolis“, nastupiće ponovo pred beogradskom publikom 13. marta u 19 časova.

Ovaj priznati umetnik i inovator zvučnih tradicija, koji sa svojim sastavom „Balkanopolis“ oplemenjuje globalnu muzičku scenu modernom tradicijom Balkana, podjednako je hvaljen od publike i od svetske kritike, koja ga svrstava u red nacionalnog blaga Balkana a njegov zvuk smatra novim muzičkim talasom. Za poslednjih dvadeset godina, pod njihovim uticajem, nastali su brojni muzički sastavi.

Promo/Live Production

Trkulja je kao solista sarađivao sa svetskim umetnicima poput Marize, Dalarasa, Olete Adams, Josipe Lisac, sa proslavljenim, holandskim Metropol orkestrom, te vrhunskim džez i filharmonijskim orkestrima. Pamte se njegovi nastupi u Kini, gde uživa veliku popularnost, posebno pred 30.000 posetilaca u okviru EXPO izložbe u Šangaju. Potom na BBC-u i Evrovizije gde je njegove nastup pratio auditorijum od preko 100 miliona gledalaca, do nedavnog nastupa Balkanopolisa u novogodišnjem programu u Kini gde ih je gledala neverovatnih milijardu ljudi. Jedan je od ambasadora za kulturnu saradnju Srbije i Kine i kreativni ambasador Srbije.

Promo/Live Production

Kritičari njegovu muziku opisuju kao savremenu i umetnički inteligentnu sintezu tradicionalne srpske muzike i modernog džeza i fuzije, asimetričnih taktova Balkana i udarnih ritmova modernog fanka, koja ishoduje neviđenim primerima ritmičnih vatrometa, ali i kao najbolje čuvanu muzičku tajnu Balkana.

Pročitajte još

Kombank dvorana će 13.marta biti prostor za otkrivanje ove muzičke tajne i nezaboravni muzičko-scenski doživljaj.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike