Turbulentan život kraljice rokenrola: Stiže dokumentarac o Tini Tarner

16.02.2021

10:02 >> 06:18

0

Radnja ovog ostvarenja prati njenu karijeru od samih početaka i obuhvata period od čak 60 godina

Turbulentan život kraljice rokenrola: Stiže dokumentarac o Tini Tarner
Copyright Tina Tarner/Profimedia

Premijera novog dokumentarnog filma o slavnoj pevačici Tini Tarner pod nazivom “Tina” zakazana je za 27. mart, najavila je televizijska mreža HBO.

Radnja ovog ostvarenja prati njenu karijeru od samih početaka, kada je prvi put doživela svetsku slavu, kao i ponovni zvezdani uzlet 80-ih godina. Uz to, u filmu je obrađen i njen privatni život, kao i težak period kada je bila žrtva nasilja od strane bivšeg supruga i saradnika Ajka Tarnera.

Film su režirali Den Lindzi i T.J. Martin, a uključivaće veliku količinu arhivskih materijala, koji obuhvataju period od čak 60 godina, intervjue, kako sa samom Tarnerovom, tako i s osobama kao što su Anđela Baset, Ervin Bah, Opra Vinfri i drugi.

Profimedia

Da podsetimo, Tina Tarner nominovana je za ulazak u Rock & Roll Hall of Fame za 2021. godinu, kuću slavnih u koju je već uvedena 1991. godine zajedno sa Ajkom Tarnerom, piše Headliner.

Tina Tarner, rođena kao Ana Mej Bulok 26. novembra 1939. u Natbušu, Tenesi, američka je pevačica i glumica čija karijera traje već više od 60 godina. Njen uspeh, popularnost i brojne nagrade donele su joj titulu Kraljice rokenrola.

Svoju karijeru započela je kada je imala 19 godina, 1958. godine kao pevačica i prateći vokal u Kings of Rhythm zajedno sa Ajkom Tarnerom, sa prvom pesmom “Mala En”. Godine 1960. široj javnosti postaje poznata kao Tina Tarner kada je nastupala zajedno sa Ajkom s kojim je bila u braku od 1962. do njihovog burnog razvoda 1978. godine.

Pročitajte još

Najveći muzički hitovi u njenoj karijeri su “Simply the best”, ” I don’t Wanna Loose you”, “1984”, ” What’s Love Got to Do with it”, “I Can’t Stand the Rain”, “Help”, “River deep- Mountain High”, “We Don’t Need Another Hero” i mnogi drugi hitovi. Tarnerova se smatra jednom od najpopularnijih pevačica na svetu sa preko 180 miliona primeraka prodatih albuma širom sveta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike