Nove televizijske priče: Pred gledaocima bogat serijski program

28.03.2021

18:34 >> 09:59

0

Pored premijernih naslova, najavljene su i druge sezone Junaci našeg doba, Hotel Balkan Južni vetar, 12 reči, Kamiondžije...

Nove televizijske priče: Pred gledaocima bogat serijski program
Copyright Promo Porodica / Kalkanski krugovi / Promo/Goran Đukanović / RTS

Produkcija televizijskih serija u Srbiji i dalje odoleva izazovima globalne pandemije i u narednom periodu pred gledaocima će se naći bogati izbor TV igranih formata.

Trenutno je trend komedija, tako da je na malim ekranima gotovo u isto vreme krenuo novi talas sa naslovima “Tri muškarca i tetka” (Prva TV), prema američkom hitu “Dva i po muškarca”, “Radio Mileva” (RTS 1), “Koleginice” (kablovski kanal K1), “Nek ide život” (Pink).

Promo/RTS

Tu spada donekle i romantična komedija “Ljubav ispod Zlatnog bora” Slobodana Šuljagića sa kvartetom vodećih glumaca – Katarina Radivojević, Ivan Tomić, Marijana Mićić, Marko Marković.

Serijal ima svega 10 epizoda koje su prikazane na kablovskom emiteru Superstar TV, a sada se čeka i da se prikazuje na nekoj od televizija s nacionalnom frekvencijom.

Humor neće izostati ni u sitkomu “Ljubavni zalogaji” Milorada Milinkovića od 40 epizoda, a planira se čak 70, a u kome igraju Đorđe Stojković i Ivan Đorđević.

Jednu od poslednjih uloga u životu u toj seriji imao je i Boris Komnenić. On se pojavljuje i u spomenutom sitkomu “Koleginice”, kao i u istorijskom spektaklu “Aleksandar od Jugoslavije” (Nova S) Zdravka Šotre, prema romanu Vuka Draškovića.

Promo/Goran Đukanović

Još jedan novi sitkom je nedavno krenuo da se prikazuje – “Dođi juče” (Prva), i jedini je snimljen još pre pandemije, tokom 2019. godine. U 26 epizoda serija vraća na male ekrane posle duže pauze Gorana Sultanovića u vodećoj ulozi komičnog tajkuna, prema scenariju tima pisaca, među kojima su i Ljubivoje Ršumović i dr Nele Karajlić.

Ekipu glumaca čine još Andrija Milošević, Gorica Popović, Mladen Andrejević, Boris Milivojević, Branko Vidaković, Iva Štrljić, kao i još jedan povratnik – Aljoša Vučković.

Produkcija “Firefly”, koja je iznedrila zapažene krimi serije “Tajkun” Miroslava Terzića, “Močvara” Olega Novkovića i “Klan” Bobana Skerlića, najavila je da će sve pomenute serije imati svoje druge sezone. Ista produkcija koja realizuje projekte u saradnji s vodećim gigantom Telekom Srbija, snimila je već mini seriju od pet epizoda “Porodica” Bojana Vuletića o poslednjim satima na slobodi bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, koga tumači Boris Isaković.

Promo / Porodica

Suprugu Miru Marković odigrala je Mirjana Karanović, dok ostale uloge u seriji o hapšenju Miloševića imaju i Ljubomir Bandović, Uliks Fehmiu kao Zoran Đinđić, Milan Marić kao Čeda Jovanović, a emitovanje je pet dana zaredom od 29. marta do 1. aprila na RTS-u.

Još nekoliko TV serija planira “Firefly”, među kojima je i adaptacija poznatog romana “Gorila” Dušana Savkovića, avantura žestokih srpskih momaka 60-tih godina prošlog veka u Parizu, i priča o telohranitelju Alena Delona Stevanu (Stevici) Markoviću.

Osim toga, produkcija se širi i na tržište van Srbije, mađarski “Džoj rajder” udružio je snage na novom međunarodnom projektu “Frust”, gde je kreator serije pisac Srđan Vuletić, dok će režiju potpisati dobitnik Oskara i Zlatnog globusa Danis Tanović.

Planiraju i ekranizaciju romana “Konstantinovo raskršće” Dejana Stojiljkovića, ali i drugih knjiga kao što je “Besnilo” Borislava Pekića.

Na repertioaru im je i “Kobni suparnik”, špijunski triler iz sveta službe MI6 iz pera Tima Sebastijana, bivšeg novinara BBC-ja.

Na sve to najavili su i adaptaciju hit romana “Deca zla” Miodraga Majića.

“Kalkanski krugovi” su već uzeli zamah na RTS1 i Superstar kanalu od 10 nastavaka u režiji Milana Karadžića, a ova produkcija je snimila i triler horor “Crna svadba” o ritualnim ubistvima u jednom selu.

Promo / Firefly

Detektive igraju Nikola Kojo i Uliks Fehmiu, a uz njih su Slavko Štimac, Filip Đurić i drugi.

Krimi tematika prisutna je i u novoj seriji “Kljun” iz 10 nastavaka, za Nova S, United Media produkcije, a jedan od autora serije je reditelj Srđan Dragojević. Uloge su poverene Ivani Vuković, Nataši Tapušković, Filipu Đuriću, Ljiljani Blagojević.

Krimić “Pevačica” takođe će imati premijeru uskoro, iz pera i produkcije Predraga Gage Antonijevića, koji će u 12 epizoda predstaviti svet estrade kroz prizmu trilera i misterije. Igraju folk pevačica Milica Pavlović, Igor Đorđević, Miloš Timotijević, Nataša Ninković, Nikola Rakočević.

Antonijević je uveliko u snimanju pete sezone serijala “Ubice mog oca”, a nakon druge, planira i treću sezonu špijunske priče “Državni službenik”.

Promo/Vladimir Avramović

Isto tako, najavljena je i mini serija “Dara iz Jasenovca”, nakon bioskopske distribucije koja će početi u aprilu.

Pročitajte još

Epoha će biti zastupljena u raskošnoj seriji “Vreme zla” prema romanu Dobrice Ćosića (United Media, za kanal Nova S), u režiji Ivana Živkovića, a ekipa je sledeća: Žarko Laušević, Goran Bogdan, Nebojša Dugalić, Goran Šušljik, Isidora Simijonović, Nada Šargin, Vesna Čipčić.

Čuvena “Nečista krv” Bore Stankovića planirana je u formatu tv serije u 10 epizoda, a film će nositi naziv “Hadžijino zvono” u režiji Milutina Petrovića, sa udarnim akterima – Dragan Bjelogrlić, Dragan Mićanović, Nela Mihailović, Ljubomir Bandović, Nikola Šurbanović.

Promo/Nikola Terzić

Od novih naslova snimljena je serija “Azbuka našeg života” prema romanima Mirjane Bobić Mojsilović, u produkciji “Contrast Studio” Radoša Bajića, u režiji njegove ćerke Jelene Jočić Bajić, gde igraju Aleksandra Janković, Nebojša Milovanović, Anđelka Prpić, Miona Marković.

Premijeru će imati i misterija “Beležnica” Miroslava Lekića iz 12 epizoda, prema romanu “Beležnica profesora Miškovića” Ratka Dmitrovića (Momčilo Otašević, Milena Radulović, Miloš Samolov, Anica Dobra, Svetozar Cvetković, Irfan Mensur, Aleksandar Radojičić, Tijana Čurović, Aleksandar Srećković Kubura, Miodrag Krivokapić, Dejan Lutkić).

Pročitajte još

Produkcija Emotion će snimati barem 80 epizoda popularne američke sapunice “Dinastija” (imala je 220 epizoda), kao i nastavak “Urgentnog centra”, čija se nova sezona od čak 70 nastavaka i dalje emituje.

Najavljene su i druge sezone serija “Junaci našeg doba“, “Hotel Balkan” “Južni vetar”, triler “12 reči”, “Kamiondžije”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike