Uloga Zorana Đinđića u seriji „Porodica“ je bila namenjena drugom glumcu

30.03.2021

06:39 >> 11:04

0

Autor: Dejan Ćirić

Na setu je bila zabranjena upotreba mobilnih telefona, svi koji su radili na realizaciji projekta imali su potpisan ugovor o tajnosti, a glumci u javnosti nisu

Uloga Zorana Đinđića u seriji „Porodica“ je bila namenjena drugom glumcu
Copyright Promo / Porodica

Gledaoci su sinoć imali priliku da pogledaju prvu epizodu serije “Porodica”, koja prati poslednjih 48 sati zajedničkog života članova porodice Milošević. Snimanje je trajalo 37 dana, a ono što je interesantno jeste da je uloga Zorana Đinđića bila namenjena Nebojši Dugaliću.

– Nebojša Dugalić, koji je nakon Raše Bukvića dobio ulogu Đinđića, razboleo se dva dana pred snimanje i tako izgubio ulogu, koja je na kraju pripala Uliksu – otkriva izvor blizak produkciji, prenose „Novosti“.

Ovaj zajednički projekat produkcijske kuće Firefly i Telekoma Srbije već je podigao prašinu kada se saznalo da se radi priča o Slobi i Miri, kao i svim ljudima koji su bili uz njih pred njegovo hapšenje.

– Neposredno pred početak gradnje scenografije u martu prošle godine, radovi su prekinuti zbog vanrednog stanja. Nakon završetka vanrednog stanja nastavljene su pripreme, a u studiju je izgradnja replike vile “Mir” trajala oko mesec dana. Snimanje je počelo 11. juna, a završilo se 12. avgusta 2020. godine – otkriva izvor.

Promo / Porodica

Za snimanje je korišćeno 16 igrajućih vozila plus borbeno oklopno vozilo, koje je pravljeno zbog serije.

– Kako bi sve izgledalo verodostojno, BOV je napravljen, dok su ostala vozila uglavnom bila realistična. Osim što se radilo na izgradnji vile i pojedinih rekvizita, velika je bila i glumačka ekipa. U snimanju je učestvovalo preko 70 glumaca, a za sedmoro su se radile original perike. Perike su pravljene za likove Slobe, Mire, Marije, Đinđića, Koštunice, Slavice Đukić Dejanović i fiktivan lik Desanku. Da ne govorimo da je samo za pravljenje maske Slobodana Miloševića potrošena velika količina šminkerskog lepka. To su kilogrami i kilogrami lepka, ali i utrošenog vremena kako bi svaka bora bila na svom mestu – kaže izvor upućen u stvaranje ove serije.

Promo / Porodica

On otkriva i gde je snimana serija, koja je morala da ima i autentičan ambijent.

– Snimanje je realizovano većim delom u studiju, a pored studija, na još 12 lokacija. U snimanju je učestvovalo 1.164 statista, plus dvadeset troje specijalnih statista, odnosno specijalaca.

S obzirom na to da je u čitavom svetu pandemija, prema našim saznanjima, svi članovi ove mnogobrojne ekipe uspeli su da se sačuvaju.

– Ekipa se pridržavala svih propisanih epidemioloskih mera i niko se nije zarazio na snimanju. To je, pored svega ostalog, veliki uspeh zbog kojeg su svi koji su radili na ovom projektu bili ponosni.

Promo / Porodica

Kako se snimanje ove serije dugo držalo u tajnosti, svi su bili iznenađeni kako su do kraja snimanja organizatori uspeli da sakriju ovu tajnu. Izvor blizak produkciji otkriva da se o tome vodilo računa.

Pročitajte još

– Kako nijedna informacija, ni fotografija ne bi dospela u javnost pre željenog termina, postojala su pravila na snimanju. Na setu je bila zabranjena upotreba mobilnih telefona svima, i glumcima i autorskoj ekipi. Svi koji su radili na realizaciji projekta imali su potpisan ugovor o tajnosti kojim se obavezuju da informacije drže samo za sebe. Glumci u javnosti nisu smeli da pričaju o projektu – otkriva izvor.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike