Marija Bergam u filmu "Drava se ne predaje": Heroizam i žrtva posade kraljevskog broda u Aprilskom ratu

03.04.2021

08:16 >> 18:54

0

Marija je vrlo dobro odigrala suprugu poručnika jer smo je koncipirali kao ženu koja je rasla u Crnoj Gori i koja je ponela iz Kotora svoj način govora i akc

Marija Bergam u filmu "Drava se ne predaje": Heroizam i žrtva posade kraljevskog broda u Aprilskom ratu
Copyright Promo/Andrej Mihailović

Nakon Beograda glumačka postava filma “Drava se ne predaje” preselila se u Belegiš kod Stare Pazove, gde je nastavljeno snimanje dokumentarno-igranog ostvarenja o posadi kraljevskog ratnog broda “Drava”, a radnja je smeštena u 1941. godinu kada su članovi posade poginuli u Aprilskom ratu.

Predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović, koji je danas prisustvovao snimanju, rekao je da veruje da će reditelj Nikola Lorencin uspeti da na filmskom platnu ovekoveči ove istorijske događaje.

Tanjug/Jaroslav Pap

– Za nas, posebno nas u Vojvodini, to je još jedan dokaz heroizma, patriotizma naših ljudi, rodoljublja, svega onoga što krasi i obeležava srž našeg naroda, želju da u teškom vremenu pokažemo ljubav prema svojoj zemlji, a poručnik Berić uz sve teškoće pre 80 godina izabrao je heroizam, žrtvu i verujem da će glumci i reditelj uspeti da to prenesu na filmsko platno – rekao je Mirović.

Dodao je da će Pokrajinska Vlada putem konkursa resornog sekretarijata nastaviti da podržava filmove koji beleže našu istoriju i tradiciju.

Tanjug/Jaroslav Pap

Na čelu posade kraljevskog ratnog broda bio je poručnik Aleksandar Berić, a čast da njegov lik odigra dobio je glumac Lazar Ðukić. Berićevu suprugu Veru igra Marija Bergam.

Reditelj Lorencin priča kako je Lazar Đukić “otkrovenje” u ulozi poručnika Berića, te da je danas tokom snimanja ležao dva sata, pola u vodi, pola u pesku kako bi dočarao jedan trenutak te dramatične priče o komandantu Drave.

Printscreen/RTV Dunav

– Marija Bergam je vrlo dobro tu ličnost donela jer smo je koncipirali kao ženu koja je rasla u Crnoj Gori i koja je ponela iz Kotora svoj način govora i akcente i Marija je to izvanredno uradila – naveo je reditelj.

Pročitajte još

Film je prvobitno sniman u Beogradu, a nakon Belegiša ponovo se vraća u Beograd, dok će pojedini delovi biti snimljeni u Novom Sadu i Čelarevu. Premijera se očekuje 6. avgusta ove godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike