„4 Maljčika“ predstavljaju novu verziju čuvene pesme „Idola“: Autentični spoj Divljana i Prokofjeva (VIDEO)

04.04.2021

13:25 >> 10:53

0

Autor: Dejan Ćirić

Profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu Aleksandar Šandorov je sa svojim kolegom pijanistom Nemanjom Nikolićem objavio novi singl i spot

„4 Maljčika“ predstavljaju novu verziju čuvene pesme „Idola“: Autentični spoj Divljana i Prokofjeva (VIDEO)
Copyright Promo/Dušan Stojančević

Klaviristi Aleksandar Šandorov i Nemanja Nikolić pod imenom „4 Maljčika“ objavili su singl i spot „Dok dobuje kiša“, instrumentalnu verziju čuvene pesme, koju je za legendarne „Idole“ napisao Vlada Divljan, sada u originalnom spoju sa delom velikog ruskog kompozitora Sergeja Prokofjeva.

YouTube/Printscreen/rudi uran

Kompozicijom “Dok dobuje kiša”, koju su snimili najpre „Idoli“ na mini albumu “VIS Idoli” (1981), a potom i Divljan (1958-2015), na samostalnoj “Odbrani i zaštiti” (1996), “4 Maljčika” najavljuju svoj predstojeći koncertni album snimljen prošle godine uživo u dvorani “Kolarac” u Beogradu, koji će objaviti Long Play i Društvo ljubitelja popularne kulture.

Aleksandar Šandorov Promo/Dušan Stojančević

Profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu Aleksandar Šandorov je sa svojim kolegom pijanistom Nemanjom Nikolićem premijerno predstavio spoj muzike Divljana i Prokofjeva (1891-1953), na dva koncerta iste večeri 30. oktobra 2020. godine u Kolarcu.

– Nakon preslušavanja i gledanja oba koncerta napravili smo Nemanja i ja prvi izbor za sledeći spot koji je obuhvatao tri naslova. Nakon toga, odlučili smo se da to bude „Dok dobuje kiša“. Nekako nam se učinilo da je najbolje prikazala ono što smo želeli i da najbolje oslikava to veče na Kolarcu – objašnjava Šandorov.

Nemanja Nikolić Promo/Dušan Stojančević

U spotu autora Bratislava Stevanovića gledaoci i slušaoci mogu posvedočiti kako je „Dok dobuje kiša“, prema rečima Šandorova, „uletela u Prokofjeva kao da je to tako prirodno i logično.“

Pročitajte još

Bliski prijatelj, saradnik na prvom Divljanovom samostalnom albumu “Tajni život A.P. Šandorova” (1988), zatim član pratećih bendova „Old Stars“ i „Nevladina organizacija“, Šandorov je sa Divljanom odavno maštao o spoju dve muzike, ali je Vladina bolest sprečila realizaciju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike