Oskarom nagrađeni filmovi na predstojećem Festu

26.04.2021

11:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Premijerno u Srbiji biće prikazano pet ovogodišnjih dobitnika najprestižnije nagrade u svetu filma

Oskarom nagrađeni filmovi na predstojećem Festu
Copyright Promo/MCF

Na predstojećem 49. Međunarodnom filmskom festivalu Fest, koji će se održati od 7. do 16. maja, premijerno u Srbiji biće prikazano pet ovogodišnjih dobitnika najprestižnije nagrade u svetu filma Oskar, saopštili su iz organizacije festivala.

Publika će moći da pogleda filmove „Zemlja nomada“ rediteljke Kloi Žao, koji je nagrađen za najbolji film, režiju i glavnu glumicu (Frensis Mekdormand), „Otac“ Florijana Zelera, dobitnika u kategorijama glavna muška uloga (Entoni Hopkins) i adaptirani scenario, „Žena koja obećava“ čija je rediteljka i scenaristkinja Emerald Fenel dobila Oskara za najbolji originalni scenario.

Tanjug/Photo by Matt Sayles/Invision/AP, File)

Od filmova nagrađenih Oskarom u programu Festa su se našli i „Zvuk metala“ koji je nagrađen za najbolju montažu i zvuk, kao i film „Minari“ koji je dobio Oskara za najbolju glumicu u sporednoj ulozi (Jun Ju-Jung).

U užem krugu izbora za najbolji film van engleskog govornog područja našao se film iz Tunisa „Čovek koji je prodao svoju kožu“, a biće prikazan u Glavnom takmičarskom programu 49. Festa-a.

Pročitajte još

Međunarodni filmski festival Fest će ove godine biti održan uz poštovanje svih mera Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba za suzbijanje pandemije. Organizacioni tim festivala kao prioritet ističe zdravlje i bezbednost publike, gostiju i festivalskog tima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike