Al Kapone i Eliot Nes glavni likovi nove serije “Scarface and the Untouchable”

05.05.2021

08:22 >> 11:57

0

Autori obećavaju da će se fokusirati na period zabrana, industrijalizaciju, masovne medije, imigrantsko iskustvo, provođenje zakona i rađanje organizovanog

Al Kapone i Eliot Nes glavni likovi nove serije “Scarface and the Untouchable”
Copyright Profimedia

U produkciji kuće “Showtime”, gledaćemo uskoro seriju čiji su glavni likovi ponovo Al Kapone i Eliot Nes, a naziv serije je prikladan, “Scarface and the Untouchable”.

Scenario koji je napisao Ben Džejkobi zasnovan je na knjizi “Scarface and the Untouchable: Al Capone, Eliot Ness, and the Battle for Chicago” čiji su autori Maks Alen Kolins i Ej Bred Švarc, a govori o životima čuvenog gangstera i njegovog arhi-neprijatelja Eliota Nesa u Čikagu iz vremena prohibicije, piše Bosonoga.rs

Promo

Zvanični sinopsis serije glasi:

Godine 1929, 30-godišnji gangster Al Kapone vlada podjednako podzemljem Čikaga, ali i korumpiranom vladom. Javnosti koja je prezirala prohibiciju, “Scarface” je postao lokalni heroj i slavna ličnost. Ipak, nakon brutalnog masakra na Dan zaljubljenih, Kapone je postao “narodni neprijatelj br. 1”. Federalna vlada je pronašla nesuđenog heroja u 27-godišnjem agentu po imenu Eliot Nes. Izabran da predvodi legendarni tim poznat “The Untouchables”, Nes se fokusira da uništi Kaponeovo carstvo kriminala.

Pročitajte još

Serijal obećava da će se fokusirati na period zabrana, industrijalizaciju, masovne medije, imigrantsko iskustvo, provođenje zakona i rađanje organizovanog kriminala.

Pratiće period od 20-ih godina prošlog veka do Velike depresije, od sirotinjskih četvrti South Sidea pa sve do Bele kuće. Pokazaće kako je Kapone korporatizovao zločin na nivou koji nikad pre nije bio viđen i kako se Nes, jedan od najrevolucionarnijih policajaca u američkoj istoriji, borio za reformu provođenja zakona, bitkom koja traje do danas.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike