Seriji "Kosti" srebrna medalja u Njujorku

04.05.2021

07:14 >> 09:52

0

Poster za uspešan televizijski projekat Nikole Pejakovića Kolje nagrađen je na prestižnom međunarodnom takmičenju

Seriji "Kosti" srebrna medalja u Njujorku
Copyright Promo/Bosonoga produkcija

Poster za televizijsku seriju “Kosti”, kao kreativni rad marketinške agencije “Aquarius” iz Banjaluke, nagrađen je srebrnom medaljom na prestižnom međunarodnom takmičenju “Poster Annual”, koje svake godine organizuje “Graphis”, čuvena izdavačka kuća iz Njujorka.

Za kreativni tim agencije “Aquarius” ovo nije prvo priznanje za rad na kampanji serije “Kosti” (2020) producentske kuće “Bosonoga” iz Banja Luke.

Prvo priznanje su dobili početkom ove godine na smotri “No limit” Advertising festival u Sarajevu, gde je marketinška kampanja za spomenutu seriju osvojila “Gran Pri” nagradu festivala, ali i nagrade u kategorijama – “Integrisane kampanje” – zlato, “Print & publikacije” – zlato, i “Digital” – srebro.

Promo / Bosonoga produkcija / RTS

Graphis je u svetu poznata izdavačka kompanija specijalizovana za dizajn i komunikacije, koja objavljuje najznačajnije svetske godišnjake i nagrađuju radove iz celog sveta u kategorijama dizajna, marketinga, ilustracija i fotografije.

“Kosti” su u kategoriji “Mediji/TV promocija” objavljene u najvećoj svetskoj bazi kreativnog oglašavanja – “Ads of the World”.

– Ova nagrada nije samo moja zasluga, već dobrim delom i mojih talentovanih kolega iz kreativnog odeljenja, koji su učestvovali u ovom projektu – istakao je Dejan Šijuk, kreativni direktor u agenciji “Aquarius”.

– Kampanja za seriju “Kosti”, i sve nagrade i priznanja koja je do sada osvojila, samo pokazuje koliko je zapravo važno da kreativci dobiju priliku da se izraze, bez ograničenja bilo koje vrste – objasnio je Šijuk, koji je na nedavno održanom festivaslu u Sarajevu proglašen za kreativca godine u BiH.

Sama serija “Kosti” od 10 epizoda je nastala prema scenariju glumca, pozorišnog reditelja i muzičara Nikole Pejakovića Kolje, koji i tumači jednu od važnih uloga.

Promo / RTS

Serijal predstavlja svojevrsni produžetak serije “Meso”, a u planu je i naslov “Koža”, čime će se zaokružiti trilogija o gradu Banjaluci, prema zamisli autora scenarija.

U režiji Saše Hajdukovića, i produkciji kuće “Bosonoga” veoma hvaljenu seriju čine izvanredni glumci – Jovo Maksić, Ljubiša Savanović, Dragan Mićanović, Milica Janevski, Boris Isaković, Ljubomir Bandović, Nikola Rakočević, Marina Vodeničar, Igor Ðorđević, Aleksandar Ðurica i mnogi drugi.

Pročitajte još

Krimi drama “Kosti” bila je jedna od najgledanijih TV serija na RTS 1 tokom protekle jeseni / zime 2020.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike