Danas na FESTU: "Kum, epilog: Smrt Majkla Korleonea" i "Moja godina sa Selindžerom"

15.05.2021

05:29 >> 08:39

0

Zanimljivo je da je na današnjem repertoaru i film Mainstream u režiji Đie Kopole, unuke slavnog režisera

Danas na FESTU: "Kum, epilog: Smrt Majkla Korleonea" i "Moja godina sa Selindžerom"
Copyright Promo / Fest

Pretposlednjeg dana 49. Festa na programu je možda najiščekivaniji film – “Kum, epilog: Smrt Majkla Korleonea” premontirana verzija kultnog Kopolinog filma “Kum 3” koja se prikazuje samo u ograničenom broju bioskopa, a zanimljivo je da će danas publika gledati i “Mainstream” u režiji Đie Kopole, unuke slavnog režisera.  Takođe, filmofili su u prilici da pogledaju i Oskarom nagrađeno ostvarenje “Otac” sa Entonijem Hopkinsom, kao i nagrađivani film “Moja godina sa Selindžerom” u kome glavnu ulogu tumači Sigurni Viver.

Predstavljamo vam celokupan program 9. dana Festa:

Beti Blu 13.30 Sava centar

Deca sunca 11.30 Cineplexx Galerija Belgrade – Sala IMAX

Enfant terrible 14.00 Dom omladine Beograda

Iznevereni 14.00 Kombank dvorana sala 1

Promo / Fest

Godine 1942, 26. novembra, policija je privela stotine norveških Jevreja i odvela ih u luku u Oslu, gde su zajedno sa pritvorenicima iz zatvora ukrcani na nemački teretni brod “Dunav”. Ukupno 302 muškarca, 188 žena i 42 dece otplovilo je za Nemačku, uključujući i porodicu Braude, a krajnje odredište bio je logor Aušvic. Zasnovano na istinitoj priči o porodici Braude, običnoj norveškoj porodici čija je sudbina zapečaćena činjenicom da su Jevreji. Režija: Eirik Svensson. Uloge: Nicolai Cleve Broch, Jakob Oftebro, Michal Kosterkiewicz, Pia Halvorsen…

Jazavac pred sudom 9.00 Dom omladine Beograda

Konačni izveštaj 16.30 Cineplexx Galerija Belgrade – Sala IMAX

Kum, epilog: Smrt Majkla Korleonea 19.00 Kombank dvorana sala 1

Promo / Fest

U trećem filmu trilogije o porodici Korleone, Majkl Korleone je u šezdesetim godinama. Njime dominiraju dve strasti: oslobađanje porodice od zločina i pronalaženje odgovarajućeg naslednika. Taj naslednik bi mogao da bude Vinsent, ali on je možda i iskra koja Majklovu nadu u poslovni legitimitet pretvara u pakao nasilja. Režija: Francis Ford Coppola. Uloge: Al Pacino, Diane Keaton, Talia Shire, Andy García, Eli Wallach, Joe Mantegna, Bridget Fonda, George Hamilton, Sofia Coppola.

* U septembru 2020, povodom 30. godišnjice filma, najavljeno je da će premontirana verzija filma Kum 3, pod naslovom Kum, epilog: Smrt Majkla Korleonea biti prikazivana u ograničenom broju bioskopa. Kopolina premontirana verzija je obuhvatila promene na početku i kraju filma i neke preuređene scene i muzičke sekvence. Ukupno vreme trajanja ove verzije je 157 minuta u poređenju sa 162 minuta originalnog filma.

Lihvar 9.00 Kombank dvorana sala 1

Ljudski glas 19.00 Cineplexx Galerija Belgrade – Sala IMAX

Mainstream 19.00 Dom omladine Beograd

Neposredno iznad Holivud bulevara živi Frenki, mlada žena u ranim dvadesetim, koja želi da živi po svom. Suočavajući se sa smrću oca, ona želi da učini nešto značajno, ali nije sigurna na koji način i kako u svetu punom sadržaja i narcizma, u kojem nije lako “ne upoređivati se i ne očajavati.“ Zaglavljena u baru kao barmen, zajedno sa najboljim prijateljem Džejkom, ona postavlja pitanje šta ljudi danas najviše cene? Poznanstvo sa misterioznim Linkom, čovekom koji živi život bez pravila, nadahnuće Frenki da snimi i postavi na internet njegove antimejnstrim pripovedi. Režija: Gia Coppola. Uloge: Andrew Garfield, Maya Hawke, Nat Wolff, Jason Schwartzman, Alexa Demie, Johnny Knoxville.

Promo / Fest

Minamata 13.30 Cineplexx Galerija Belgrade

Oaza 11.30 Kombank dvorana sala 1

Oče naš 18.30 Cineplexx Galerija Belgrade – Sala 3

Otac 19.00 Sava centar

Profimedia

Entoni ima 80 godina, nestašan je, prkosno živi sam i odbacuje pomoć negovatelja koje njegova ćerka En ohrabrujuće dovodi. Pomoć takođe postaje nužna i za En jer ona više ne može svakodnevno da posećuje oca čija se veza sa stvarnošću ruši. Dok doživljavamo oseke i plime njegovog sećanja, postavlja se pitanje za koliko sopstvenog identiteta i prošlosti Entoni može da se drži? Kako se En snalazi dok tuguje zbog gubitka oca, dok je on još živi i diše pored nje? Režija: Florian Zeller. Uloge: Anthony Hopkins, Olivia Colman, Mark Gatiss, Imogen Poots, Rufus Sewell, Olivia Williams.

Prolećna pesma 11.30 Dom omladine Beograda

Slalom 16.30 Kombank dvorana sala 1

Supernova 19.00 Cineplexx Galerija Belgrade – Sala IMAX

Surogat 16.00 Cineplexx Galerija Belgrade – Sala 3

Pročitajte još

Svi mrtvi 16.30 Dom omladine Beograda

Varnica 9.00 Kombank dvorana sala 1

Moja godina sa Selindžerom 16.45 Sava centar

Promo / Fest

Džoana sanja da postane književnica. Ali devedesetih godina u Njujorku, taj put je dugačak i težak. Kada se zaposli kao asistentkinja književne agentkinje Margaret, ona je svesna da tu priliku mora maksimalno da iskoristi. Ostaje mirna kada telefoni neprestano zvone i puna samopouzdanja obračunava se sa staromodnom i tvrdoglavom šeficom. A u agenciji, čini se, sve se vrti oko samo jedne osobe – ostarelog, kultnog autora Džeroma Dejvida Selindžera, na čije poruke obožavalaca odgovara upravo Džoana. Režija: Philippe Falardeau.
Uloge: Margaret Qualley, Sigourney Weaver, Douglas Booth, Seána Kerslake, Colm Feore, Brían F. O’Byrne…

Vodim te sa sobom Cineplexx Galerija Belgrade – Sala 3

Zora 14.00 Cineplexx Galerija Belgrade – Sala IMAX

Zvuk metala 11.00 Sava centar

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike