Životna priča o besu, razbijenim iluzijama i trijumfu oskarovca: "U poteri za svetlom" Olivera Stouna

22.05.2021

08:23 >> 10:45

0

Pored prikaza iz prve ruke kako su snimani filmovi Vod, Ponoćni ekspres, Lice s ožiljkom, Stoun bez zadrške opisuje i svoje odrastanje uz razvedene roditelje

Životna priča o besu, razbijenim iluzijama i trijumfu oskarovca: "U poteri za svetlom" Olivera Stouna
oliver stoun - Copyright Profimedia

Višestruki dobitnik Oskara za scenario i režiju Oliver Stoun napisao je memoare sirove, surovo iskrene i dramatične kao što su i njegovi filmovi. Životna priča o lomovima, promašajima i na kraju o trijumfu oslikava šta je sve potrebno da bi se postigao uspeh u Holivudu.

Iako knjiga “U poteri za svetlom” pokriva tek prvu polovinu Stounovog života, čitaocu neće faliti uzbuđenja. Pored prikaza iz prve ruke kako su snimani filmovi “Vod”, “Ponoćni ekspres”, “Lice s ožiljkom”, Stoun bez zadrške opisuje i svoje odrastanje uz razvedene roditelje, napuštanje prestižnog fakulteta čak dva puta, odlazak u rat u Vijetnam, kao i odavanje porocima… Bes i razbijene iluzije proistekle iz ovih iskustava imale su značajan uticaj na njegov budući rad.

Promo / Laguna

Oliver Stoun u ovoj knjizi nije želeo da napiše ispovest holivudske zvezde, već da pokuša da se podseti i pronađe smisao u svom životnom putovanju, uz fascinantne trenutke i epizode sa filmskih setova. Prosvetljujuća i nemilosrdna proza u najboljem izdanju.

Pročitajte još

“U poteri za svetlom” Olivera Stouna možete pronaći u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike