"The Wall": Predstava inspirisana albumom grupe Pink Floyd u Domu omladine

24.05.2021

16:32 >> 14:26

0

Komad govori o nemogućnosti zdravog i slobodnog odrastanja u okruženju koje je postalo bolesno i robotizovano, usled globalne degradacije sistema vrednosti, o

"The Wall": Predstava inspirisana albumom grupe Pink Floyd u Domu omladine
Copyright Promo / Dom omladine

Studio Centar svoj 15 rođendan proslaviće 25. maja od 20 časova u Velikoj sali Doma omladine Beograda, premijerom pozorišne predstave “The Wall” koja je inspirisana istoimenim albumom grupe Pink Floyd.

Ovaj pozorišni događaj, u kojem učestvuje više od 20 polaznika Studio Centra najrazličitijih uzrasta, govori o nemogućnosti zdravog i slobodnog odrastanja u okruženju koje je postalo bolesno i robotizovano, usled globalne degradacije sistema vrednosti koji smo, ne tako davno, poznavali.

– Odnosi roditelja i nastavnika prema deci, odrastanje uz nasilne i nemoralne sadržaje na medijima, kriminal, bolesti, novac, sebičluk i nedostatak osećaja empatije prema drugima, su samo neke od tema i pitanja, koja postavljamo kroz ovu predstavu. Svako dete je jedinstveno po nekoj svojoj sposobnosti i želji da bude drugačiji, ali u vremenu opšte uniformisanosti (i estetske i mentalne), bivaju ograničeni i prinuđeni da budu kao i svi ostali. Kako ostati svoj, a prilagoditi se vremenu u kojem živiš? – poručuju autori komada.

Promo / Dom omladine

Koncept i režiju potpisuje Nenad Radović, asistent režije je Nemanja Stanković, a dizajn je radila Ana Stefanović.

Saradnja Studio Centra i Doma omladine Beograda, na polju zajedničke realizacije edukativnog pozorišnog repertoara za mladu publiku, koja je započeta u maju 2017. godine pokazala se kao neophodna, jer je današnjim tinejdžerima, gotovo oduzeto pravo da se pozorišno obrazuju, jer je većina pozorišnih programa namenjena, ili deci, ili odraslima.

Promo / Dom omladine

Edukacija tinejdžera, i njihovo uvođenje u kulturne institucije, kao i uključivanje u kulturni život, predstavlja veliku obavezu, ali i veliki izazov. Do početka pandemije u martu 2020. godine, predstave Studio Centra u Domu omladine Beograda, videlo je više od 10.000 posetilaca, pretežno tinejdžera, dok je prvi Angažman fest, koji je realizovan zajedničkim snagama privukao veliku pažnju , kako nastavnika i učenika, tako i starijih gledalaca, medija i stručne javnosti.

Pročitajte još

Dom omladine Beograda sprovodi sve mere propisane od strane nadležnih organa. Nošenje zaštitne maske je obavezno na programima DOB, u prostoru postoje dezo-barijere i sredstva za dezinfekciju ruku, vodi se računa o fizičkoj distanci i maksimalnom broju posetilaca u skladu sa propisima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike