"Povratak napisanih": Poznat datum održavanja ovogodišnjeg Sajma knjiga

22.06.2021

09:16 >> 11:17

0

Autor: Dejan Ćirić

Tradicionalni praznik književnosti se ove godine održava nešto ranije, ali će trajati jedan dan duže

"Povratak napisanih": Poznat datum održavanja ovogodišnjeg Sajma knjiga
Pixabay

Ovogodišnji Sajam knjiga održaće se od 11. do 19. septembra na Beogradskom sajmu pod sloganom “Povratak napisanih”, rekao je danas gradski sekretar za kulturu Ivan Karl.

Profimedia

Kako je precizirao održan je Odbor Sajma knjiga, zatim i sastanak sa predstavnicima izdavača.

– Odlučili smo se za mesec dana raniji termin u septembru da bi manifestacija prošla što komfornije za izlagače, učesnike i posetioce. Verujem da će konstruktivnim pristupom, zajedničkim radom i zalaganjem svih, Sajam knjiga biti uspešan i da će utabati put i za ostale tradicionalne manifestacije Beogradskog sajma – rekao je Karl.

Ivan Karl ATA Images/Stefan Tomašević

On je naglasio da će ovogodišnji Sajam knjiga biće održan na tradicionalan način uz učešće izlagača i publike i poštovanje aktuelnih epidemiloških mera.

– Novinu predstavlja produženje trajanja manifestacije za još jedan dan, pa će 65. Međunarodni beogradski sajam početi u subotu, umesto u nedelju i trajaće devet dana, od 11. do 19. septembra. Zemlja počasni gost je Rumunija – ističe Karl.

Profimedia

Kada se radi o drugim kulturnim manifestacijama, Karl ističe da je Grad Beograd ovog proleća organizovao Festival kratkog metra i Fest, a da za koji dan počinje Oktobarski salon koji je prošle godine bio onemogućen zbog pandemije.

– Novi Belef će trajati dva meseca, od kraja juna do kraja avgusta. U septembru nas očekuje duplo izdanje Bitefa i Sajam knjiga. Pripremamo i Džez festival i Bemus. Uspeli smo što mnogi gradovi u svetu nisu, da sačuvamo kontinuitet svih manifestacija kulture – rekao je Karl i još jednom apelovao na sve građane da se vakcinišu, kako sledeće godine ne bi smo imali bilo kakve dileme i prepreke za održavanje ove i drugih smotri.

Pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug