Tom Henks otkrio šta je presudilo da prihvati ulogu u filmu "Forest Gamp": Fascinirala ga je jedna stvar (FOTO/VIDEO)

20.06.2024

18:45

0

Proslavljeni glumac je za ovu ulogu dobio Oskara

Tom Henks otkrio šta je presudilo da prihvati ulogu u filmu "Forest Gamp": Fascinirala ga je jedna stvar (FOTO/VIDEO)
Scena iz filma "Forest Gamp" - Copyright Profimedia

Tom Henks je glumio u brojnim filmovima a u karijeri je i osvojio i dva Oskara za najboljeg glumca i to za filmove "Filadelfija" iz 1993. i "Forest Gamp" iz 1994. godine.

Profimedia
 

Gostujući u jednom intervjuu, Tom Henks je otkrio šta je to što je bilo presudno da zaigra u filmu "Forest Gamp".

Birao uloge na osnovu intuicije

Kako prenosi Far Out Magazine, Henks je u to vreme uloge birao isključivo na osnovu svoje intuicije. Osim toga, privukao ga je i glavni scenarista Erik Rot, koji je radio adaptaciju scenarija prema istoimenom romanu.

Profimedia
 

Međutim, pre nego što je dobio scenario za "Forest Gampa", glumac je imao priliku videti i scenario za film "Poštar" , koji je u bioskopima imao premijeru tek 1997. godine.

Scenario "Poštara" ga privukao

Tri godine nakon što se u bioskopima prikazao "Forest Gamp", Erik Rot, kojem se Henks divio nakon što je video scenario za "Poštara", napisao je scenario i za "Foresta", što je glumca privuklo da postane deo ovog projekta.

Profimedia
 

- Fascinirao me je scenario pod nazivom "Poštar", koji je napisao Erik Rot. Nisam radio na scenariju, ali sam upoznao Erika i delili smo dosta istih razmišljanja zašto radimo to što radimo - izjavio je Henks.

Taj tip može napisati bilo šta!

Kako je dodao, Rot ga je upitao šta misli o knjizi Forest Gump i tada je otkrio da radi scenario prema knjizi, što je odmah zainteresovalo glumca.

Profimedia
 

- Rekao sam: "Taj tip može napisati bilo šta!' Otprilike godinu i po kasnije dobio sam Erikov scenario i bio je odličan. Čitanje scenarija obično je jednako uzbudljivo kao i čitanje standardnog pravnog dokumenta, pa kada pročitate scenario nakon kojeg se osećate kao da ste pogledali film, znate da je to nešto drugačije - zaključio je glumac koji je potom ovekovečio glavnog lika u filmu.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike