Snimio je mnogo ali ovo je najdraži film Kilijana Marfija: Njegovo najbolje iskustvo (FOTO/VIDEO)

14.06.2024

17:00

0

Uprkos težini teme, za njega je sve bilo veoma prijatno

Snimio je mnogo ali ovo je najdraži film Kilijana Marfija: Njegovo najbolje iskustvo (FOTO/VIDEO)
Kilijan Marfi - Copyright Profimedia

Zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji s Kristoferom Nolanom i njegovoj sklonosti istorijskim dramama, Kilijan Marfi se našao u nekim posebno ekstremnim i iscrpljujućim okruženjima.

Profimedia
 

Njegova uloga vojnika u Denkerku uključivala je glumu okruženu eksplozijama i bezbrojnim statistima, dok je u "Openhajmeru" morao da istražuje razaranja nuklearnog rata.

Film snimljen u njegovom rodnom Korku

Skoro deceniju je oličavao lik Tomija Šelbija u seriji "Peaky Blinders", što se pokazalo kao posebno iscrpljujuće za glumca. Dok je putovao u Birmingem kako bi istražio sve zločine i zamršenosti scenarija Stivena Najta, stvorio je jednog od najpoznatijih likova na britanskoj televiziji, ali se i fizički iscrpeo, prenosi Index.hr.

Profimedia
 

Stoga ne čudi što Marfi s čežnjom gleda na snimanje filma "The Wind That Shakes the Barley" Kena Louča u njegovom rodnom Korku. Film, objavljen 2006. godine, bio je u skladu s Marfijevim filmskim interesima, smeštenim tokom Irskog rata za nezavisnost. Uprkos težini teme, Marfi je smatrao da je snimanje jedno od najprijatnijih u njegovoj karijeri.

Prelepo snimanje

Podsećajući se na projekat tokom intervjua za Gardijan, Marfi ga je nazvao "prelepim snimanjem" i nazvao ga "verovatno najboljim iskustvom u smislu glumačkog procesa". On je objasnio da je film sniman tokom leta u Korku, gradu u kojem je rođen, odrastao i pohađao koledž.

Profimedia
 

Lokacija snimanja omogućila je Marfiju da živi kod kuće s roditeljima i da bude prisutan kada mu je žena bila trudna. U poređenju s intenzivnim boravcima u hotelima tokom snimanja filma "Peaky Blinders" u Midlendsu i snimanja filma u Denkerku za istoimeni film, lako je razumeti zašto je Marfi ovo smatrao jednim od svojih najboljih iskustava na setu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike