Serija zbog koje plaču mnogi gledaoci Netfliksa: Benedikt Kamberbač u dramatičnoj priči o nestanku sina (FOTO/VIDEO)

03.06.2024

16:30

0

Autor: Dejan Ćirić

"Mene je jako pogodila ova serija. Još uvek brišem suze nakon što sam je pogledao", jedan je od komentara

Serija zbog koje plaču mnogi gledaoci Netfliksa: Benedikt Kamberbač u dramatičnoj priči o nestanku sina (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Psihološka triler mini-serija od šest epizoda "Erik", koja je na Netfliks stigla 30. maja, oduševila je i kritičare i gledaoce. Serija ima ocenu 71% na Rotten Tomatoes sajtu, a na Netfliksovoj globalnoj lestvici najgledanijih serija zauzela je drugo mesto, odmah iza "Bridžertona". 

Glavnu ulogu igra Benedikt Kamberbač.

Profimedia
 

Očajnička potraga za detetom

Radnja je smeštena u Njujork 1980-ih i prati očajničku priču Vinsenta kojem je jednog dana na putu do škole nestao devetogodišnji sin Edgar. Vinsent je jedan od vodećih njujorških lutkara i tvorac popularne dečje televizijske emisije "Dobar dan, sunašce". Bori se sa gubitkom sina i svakog dana postaje sve tužniji i nestabilniji.

Pun je samoprezira i osećaja krivice zbog Edgarovog nestanka. Jednog dana pronalazi sinovljev crtež lutke plavog čudovišta kojeg je dečak nazvao Erik. Svakim danom Vinsent postaje sve destruktivniji i otuđuje se od porodice, kolega i detektiva koji pokušavaju da mu pomognu, a veruje da je Erik jedini koji, zapravo, želi da mu pomogne da pronađe dete.

Profimedia
 

Gledaoci su putem društvenih mreža podelili svoje mišljenje o ovom projektu.

"Mislim da je serija fantastična i prikazani su događaji koji su povezani s kriminalom, beskućnicima, drogama i trgovinom ljudima koji su vladali Njujorkom u 80-ima. Isto tako, prikazuje ključne događaje kao što je epidemija AIDS-a, koja je dovela do osuđivanja i predrasuda prema homoseksualnoj zajednici."

"Mene je jako pogodila ova serija. Još uvek brišem suze nakon što sam je pogledao."

"Jako mi se svidela. Postoji jedan citat koji glasi: 'Svi žele promeniti svet, ali niko ne želi promeniti sebe', i to dobro opisuje različite tačke zapleta. Mnogi likovi su toliko ambiciozni da najviše nastradaju oni koji su im bliski", neki su od komentara prenosi index.hr.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike