Održana promocija romana "Vir" Filipa Čolovića: Epilog najbolnije priče u njegovom životu (FOTO/VIDEO)

24.05.2024

11:15

0

Autor: Dejan Ćirić

U pitanju je distopijsko delo koje obiluje satirom, tmurnom atmosferom, obezličenim pojedincima i apsurdnim razgovorima u koje će čitalac lako poverovati

Održana promocija romana "Vir" Filipa Čolovića: Epilog najbolnije priče u njegovom životu (FOTO/VIDEO)
Promocija - Copyright Goran Sivački/24sedam

Promocija knjige „Vir“ Filipa Čolovića održana je sinoć u knjižari Delfi SKC. O knjizi su, pored autora, govorili glumac Tihomir Stanić, koji je čitao odlomke iz ovog romana i Dubravka Dragović Šehović, urednica knjige.

Goran Sivački/24sedam
 

"Autoritativna vlast, bahata i samozadovoljna, sveprisutna ali nedodirljiva, drži u stegama pokornosti građane koji su s vremenom odustali od želje da budu slobodni i potrebe da se poštuju njihova osnovna prava. Osećanje bespomoćnosti gospodari Ostrvom. (Ne)pristajanje na ovakav način življenja ima visoku cenu, što će Vir, centralni lik ovog antiutopijskog romana, osetiti na sopstvenoj koži", navodi se u opisu ovog dela.

Goran Sivački/24sedam
 

Nadrealan i jeziv sudski proces

- Roman "Vir" je, iskreno se nadam, knjiga kojom zatvaram za mene izrazito bolan ciklus književnog bavljenja temom koja, to znam od samog početka, prevazilazi snagu literature. Nakon "nesrećnog slučaja", kako u romanu pravosudni organi nazivaju sve ono što se izdešavalo pre više od deset godina, usledio je sudski proces, nadrealan i jeziv, u najmanju ruku poput Kafkinog - rekao je Čolović, koji je naglasio da je ova knjiga završetak njegovog umetničkog bavljenja temom kojoj je posvetio prethodnih deset godina života od kada je u Beogradu brutalno ubijen njegov brat.

 Goran Sivački/24sedam
 

"Vir" je distopijski roman koji obiluje satirom, tmurnom atmosferom, obezličenim pojedincima i apsurdnim razgovorima u koje će čitalac lako poverovati, jer ih je Čolović, u određenom obliku, zaista i doživeo. 

Filip Čolović je filmski i televizijski reditelj, scenarista i pisac. „Vir“ je njegov četvrti roman, a objavio je i dve knjige poezije i zbirku pripovedaka.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike