"Momenat u kojem menjamo silikone vitaminima": Hiljadu gitarista u centru Beograda napravilo spektakl koji niko nije očekivao (FOTO)

20.05.2024

09:20

0

Autor: Dejan Ćirić

Okupljeni su plesali, smejali se i uglavnom pitali odakle ovako nešto u srpskoj prestonici

"Momenat u kojem menjamo silikone vitaminima": Hiljadu gitarista u centru Beograda napravilo spektakl koji niko nije očekivao (FOTO)
Copyright Tanjug/Danilo Mijatović

Guitar Art koncert okupio je juče hiljadu gitarista na Trgu Republike u Beogradu koji su muziciranjem u rokenrol slavlju sa poznatim muzičarima postavili nacionalni rekord u prisustvu instrumentalista koji sviraju gitaru i slične istrumente na jednom mestu u Srbiji.

Tanjug/Danilo Mijatović
 

Koncert "1000 gitara" privukao je u centar Beograda pre svega najmlađe gitariste i njihove profesore, ali svirale su zajedno i čitave porodice koje su sačinjavale tri generacije: deda, otac i sin... Bilo je majki sa ćerkama koje su "prašile" sa Beogradskim bluz kvartetom i specijalnim gostima koncerta među kojima su bili Dejan Cukić, Yu grupa, Kiki Lesendrić i Piloti, Srđan Gojković Gile, Bojana Stamenov, Nikola Čuturilo - Čutura.

Tanjug/Danilo Mijatović
 

- Ovo je konačno momenat u kojem makar na sat vremena menjamo silikone vitaminima na Trgu Republike. Ovo je sećanje na moju mladost i početke u rokenrolu. Srećan sam - kazao je Nikola Čuturilo Čutura.

Tanjug/Danilo Mijatović
 

Odakle ovako nešto u centru Beograda

Za nekoliko minuta na Trgu Republike okupilo se nekoliko hiljada znatiželjnika koji su uživali u prvorazrednom muzičkom događaju. Okupljeni su plesali, smejali se i uglavnom pitali odakle ovako nešto u centru Beograda.

Tanjug/Danilo Mijatović
 

- Ovaj koncert je je dobra vest za sve nas. Nisam mogao da pretpostavim da će 1.000 gitarista ispuniti Trg Republike. Pitam se, koliko ih je u Beogradu, ako su ovako lako ispunili centar grada -rekao je Žika Jelić iz YU grupe.

Gitaristi i gosti koncerta su svirali, a publika slušala: "Smoke on the Water" (Deep Purple), "Satisfaction" (The Rolling Stones), "Highway to Hell" (AC/DC) "Get back" (The Beatles), "Mornar" YU Grupa...

Tanjug/Danilo Mijatović
 

- Za mene je ovo izuzetan događaj. Nikada nisam video ovoliko gitarista na jednom mestu. Drago mi je da sam deo ovakvog koncerta - izjavio je Srđan Gojković Gile.

Organizator ovog koncerta bio je Gitar Art Festival, a održan je u okviru programa manifestacije "Beogradski dani porodice".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike