Franko Nero ima 82 godine i ne posustaje: Italijanski glumac otkrio da li će snimiti nastavak "Đanga"

29.02.2024

19:15

0

On još ne razmišlja o penziji

Franko Nero ima 82 godine i ne posustaje:  Italijanski glumac otkrio da li će snimiti nastavak "Đanga"
Franko Nero - Copyright Profimedia

Legendarni italijanski glumac Franko Nero izjavio je da ne razmišlja o penziji, iako je nedavno proslavio 82. rođendan.

Profimedia
 

- I dalje imam veliku želju da radim, uprkos tome što sam odigrao sve uloge koje sam ikada želeo. Jedino što mi je nedostajalo bilo je da budem dirigent orkestra i Papa, ali sam čak i to uspeo da ostvarim u proteklih nekoliko godina - našalio se Nero nakon što je dobio nagradu za životno delo na festivalu "Filming Italy - Los Angeles".

Moj dolazak u Holivud je bio kao iz bajke

Nero se takođe prisetio svog dolaska u Holivud 1966. godine, kada je dobio ulogu koja će mu obezbediti proboj u SAD - Avela u filmu Džona Hjustona "Biblija: Na početku", kao i kultne uloge junaka vesterna "Đango", koja će inspirisati Kventina Tarantina za film "Oslobođeni Đango ".

- Moj prvi dolazak u Holivud bio je kao iz bajke. Svako veče sam provodio sa zvezdama poput Pola Njumena i Džejmsa Stjuarta... "Đango" je bio nov u Italiji, i baš tada su me pozvali da snimim "Kamelot" - prisetio se Nero.

Profimedia
 

O svom susretu sa Vanesom Redgrejv na setu "Kamelot", gde je započeta njihova dugogodišnja veza, Nero je istako: "Bio je to Kenedijev omiljeni film."

Da li će biti nastavka "Đanga"

Iako je primio brojne zahteve za snimanje nastavka "Đanga", Nero izgleda nije voljan da se "vrati na konja" posle skoro 60 godina, ali ostavlja prostor za mogućnost: "Videćemo."

Profimedia
 

Nero sa nestrpljenjem iščekuje svoj naredni projekt, "Crni pasulj i pirinač", u režiji Roberta Porta, koji je režirao njegov poslednji uspešan film "Bitka za Monte Cassino".

Kroz godine, uloga "Đanga" donela mu je mnoge prilike, uključujući kameo ulogu u Tarantinovom filmu "Oslobođeni Đango", i nedavno u seriji "Đango" na Sky-u, koju je režirala Frančeska Komencini.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike