Nenad Jezdić otkriva detalje o Veljku Guberini: Šta donosi treća sezona serije „Branilac" (FOTO)

23.04.2024

18:30

0

U centru pažnje je profesija advokata koja se temelji na zakletvi da ne brani počinjeno delo već čoveka

Nenad Jezdić otkriva detalje o Veljku Guberini: Šta donosi treća sezona serije „Branilac" (FOTO)
Nenad Jezdić u seriji "Branilac" - Copyright Promo/RTS

U toku je snimanje treće sezone serije „Branilac'' autorke Jelene Svetličić, sa Nenadom Jezdićem i Tihomirom Stanićem u glavnim ulogama.

Promo/RTS
 

Uzbudljive priče o istinitim događajima nastale su na osnovu svedočanstava čuvenih jugoslovenskih advokata, a emitovanje je planirano na jesen.

Mešavina drame i trilera

"Branilac" je serija sa elementima drame i trilera koja obrađuje vanvremenske tragične priče o ljudskim sudbinama i preispituje uvek aktuelna životna, pravna i filozofska pitanja.

U centru pažnje je profesija advokata koja se temelji na zakletvi da ne brani počinjeno delo, već čoveka. Osnova scenarija su istiniti događaji opisani u knjigama advokata Olivera Injca Velike advokatske odbrane i Filote File, kao i arhivski predmeti Veljka Guberine.

Promo/RTS
 

- Veljko Guberina je izuzetno specifičan bio, poseban, drugačiji. Darovit govornik, poseban temperament je imao, kako celokupnog habitusa, tako i misaoni temperament. Kitnjasto je govorio, menjao je dinamiku, imao je nešto što bi se moglo smesti u neki glumački javni nastup - kaže glumac Nenad Jezdić.

Nebojša Milovanović kao Branislav Tapušković

U trećoj sezoni serije "Branilac" ulogu advokata Branislava Tapuškovića, koji je prisustvovao snimanju, tumačiće Nebojša Milovanović, a u jednoj od epizodnih uloga naći će se i makedonska glumica Verica Nedeska sa karijerom građenom između Skoplja i Praga.

Promo/RTS
 

 - Za razliku od prve dve sezone gde sam igrao optužene, u ovoj sezoni igram branioca, advokata, gospodina Branislava Tapuškovića. To je jedan od njegovih najpoznatijih slučajeva i najdužih. On je branio na smrt osuđenog Vučka Manojlovića i to je trajalo, čovek koji je očekivao 18 godina da se izvrši nad njim smrtna kazna - rekao je glumac Nebojša Milovanović.

Promo/RTS
 

- Igram neku ženu koja je iz sela i došla je do velikog advokata tražeći pomoć da odbrani svog muža. Ostalo neću da otkrivam, malo više da ostavimo publici - izjavila je glumica Verica Nedeska.

Novih deset epizoda o slučajevima koji su potresali javnost u Jugoslaviji 70-ih i 80-ih godina biće emitovano na Prvom programu RTS-a od oktobra.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike