Novi spot Tejlor Svift kao omaž kultnom filmu: Čuveni glumci u neobičnim ulogama (FOTO/VIDEO)

21.04.2024

12:20

0

Autor: Dejan Ćirić

Singl "Fortnight" je pesma koja otvara album, a pevačica je sama režirala njegovu ekranizaciju

Novi spot Tejlor Svift kao omaž kultnom filmu: Čuveni glumci u neobičnim ulogama (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Američka pevačica Tejlor Svift objavila je u 19. aprila jedanaesti studijski album pod nazivom "The Tortured Poets Department", a nekoliko sati kasnije dodala mu je dopunski album "The Anthology". Ovaj potez je izazvao pravi zemljotres na društvenim mrežama među obožavaocima jedne od najuspešnijih pevačica svih vremena.

Tanjug/Republic Records via AP
 

Svift (34) je jedna od pevačica koja ima najveću prodaju albuma u svetu, a prema magazinu Forbs, ostvarila je zaradu od 1,1 milijardu dolara. Novi album sadrži 16 novih pesama, uključujući "So Long London", navodi Skaj njuz, prenosi Tanjug.

Nema ništa više za osvetu

Na prethodnih 10 albuma, Svift je objavila pesme o svom privatnom životu, uključujući one o ljubavnim raskidima. Tejlor je poslednjih pet godina u svojim romantičnim pesmama, kao što su "Delicate", "Lover", "Invisible String" i "Lavender Haze", bila inspirisana vezom sa britanskim glumcem Džoom Alvinom. Tejlor je objavila da su se rastali u aprilu 2023. godine, mesec dana nakon što je započela svoju čuvenu turneju Eras.

Tanjug/Republic Records via AP
 

Na Instagramu Svift je album nazvala "antologijom novih radova koji reflektuju događaje, mišljenja i osećanja iz prolaznog i fatalističkog trenutka u vremenu - onog koji je i senzacionalan i žalostan u jednakoj meri".

"Ovaj period u životu autorke je završen. Poglavlje završeno i zakovano. Nema ništa više za osvetu, nema računa da se svede, kada rane zacele. I nakon daljeg razmatranja, ispostavilo se da je dobar deo njih samoizazvan. Pisac je čvrstog uverenja da naše suze postaju svete u vidu mastila na papiru. Kada iskažemo svoju najtužniju priču, oslobađamo se nje, a sve što je preostalo je izmučena poezija", navela je Tejlor.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

 

"Društvo mrtvih pesnika"

Singl "Fortnight" je pesma koja otvara album. Poput mnogih njenih spotova, i ovaj je osmislila i režirala sama. Obožavaoci su već navikli da ona u svaki svoj spot unosi brojne simbole skrivenog značenja ali i da pravi brojne bitne reference. Ovog puta je napravila omaž kultnom filmu "Društvo mrtvih pesnika". 

Profimedia
 

Naime, u spotu se pojavljuju glumci Itan Houk i Džoš Čarls, koji su bili deo glumačke postave ovog čuvenog ostvarenja. Oni u spotu glume naučnike, a na njihovim mantilima izvezena su imena njihovih likova iz filma. Fanovi su se oduševili kada su primetili ovaj detalj i pozdravili odluku pevačice da napravi referencu na ovaj izuzetno bitan film.

Spot već ima preko dvadeset miliona pregleda.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike