"Uhapsiti sve koji su pravili ovaj film": Otac Ejmi Vajnhaus ustupio stan u kom se ona predozirala za snimanje (FOTO/VIDEO)

01.04.2024

12:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Mnogi su optužili projekat za "eksploataciju pevačicinog nasleđa“ i "kapitalizaciju njene traume“

"Uhapsiti sve koji su pravili ovaj film": Otac Ejmi Vajnhaus ustupio stan u kom se ona predozirala za snimanje (FOTO/VIDEO)
Copyright Profimedia

Kontroverze oko biografskog filma "Back to Black", o životu pokojne pevačice Ejmi Vajnhaus ne jenjavaju. Njeni obožavaoci su podeljenog mišljenja oko odluke da se u filmu koji dokumentuje njen život, osim što obuhvata karijeru, muziku i slavu, prikažu i detalji o njenim toksičnim vezama, korišćenju narkotika i zloupotrebe alkohola. 

Profimedia
 

Mnogi su optužili projekat za "eksploataciju pevačicinog nasleđa“ i "kapitalizaciju njene traume“.

- Ne stvaram muziku da bi bila popularna. Stvaram ovu muziku jer ne znam šta bih drugo radila - izgovara glumica Marisa Abela, koja tumači slavnu pevačicu čija je karijera trajala samo sedam godina, u trejleru ovog ostvarenja koje je najavljeno kao nikada ranije viđeni uspon Ejmi Vajnhaus do zvezdane slave i pojave njenog revolucionanog albuma "Back to Black". 

Profimedia
 

Pokušavaju da zarade na njenoj bedi

U filmu ćemo videti kako je Ejmi od potpuno nepoznate džez pevačice jedinstvenog izraza postala jedna od najnagrađivanijih umetnica na muzičkoj sceni.

Njen otac Mič, i sam izuzetno kontroverzna ličnost u njenom životu, je posle mnogo ponuda koje je odbio, podržao snimanje ovog filma i čak ustupio stan u kom se njegova ćerka predozirala, što je posebno šokiralo fanove i prijatelje.

 

 

Otkako je trejler za biografski film izašao, a sa njim i klip kako Marisa peva, fanovi ne prestaju sa negativnim komentarima. 

"Mrzim ideju filma o Ejmi Vajnhaus. Izgleda kao totalna parodija na njen život, glumica se toliko trudi da bude ona, ali nikada neće biti ona. Ejmi je bila prava osoba sa veoma tužnim životom i patila je od mentalne bolesti, ovo izgleda kao da pokušavaju da zarade na njenoj bedi", "Ovo je takvo nepoštovanje", "Da li se šalite?", "Uhapsiti sve koji su pravili ovaj film", "Ovo je uvreda za sve, posebno za Ejmi", neki su od komentara na društvenim mrežama. 

Film u svetske bioskope stiže 17. maja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike