Potresna ispovest o teškoj bolesti slavne muzičke dive: Poznato kada stiže dokumentarac o Selin Dion

21.04.2024

07:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Pevačica se nada da će film “podići svest o ovom malo poznatom stanju”

Potresna ispovest o teškoj bolesti slavne muzičke dive: Poznato kada stiže dokumentarac o Selin Dion
Copyright Profimedia

Dokumentarac o jednoj od najpoznatijih pevačica svih vremena Selin Dion, pod nazivom “I Am: Celine Dion”, u režiji Irene Tejlor, stiže na Prime Video u junu.

Profimedia
 

U dokumentarnom filmu nalazi se materijal koji se snimao godinu i po dana. Osim karijere, prikazuje i pevačicinu bitku sa sindromom ukočene osobe, retkim neurološkim poremećajem koji pogađa mozak i kičmenu moždinu. Reč je o dijagnozi od koje boluje jedan od milion ljudi, a kako je vrlo retka, naučnici je nisu detaljnije istraživali. Teška bolest je gotovo zaustavila život i karijeru Selin Dion.

Pomoć drugima

Muzička diva se nada da će dokumentarac “podići svest o ovom malo poznatom stanju”. Objasnila je zašto je u ovom trenutku života odlučila da ga snimi.

- Poslednjih nekoliko godina bile su izazov za mene, put od otkrivanja moje bolesti do učenja kako živeti sa njom i upravljati njome, ali ne dozvoliti da me definiše - rekla je Dion i dodala:

- Shvatila sam koliko mi je nedostajalo da vidim obožavaoce. Odlučila sam da želim da dokumentujem ovaj deo svog života kako bih pomogla drugima koji imaju tu dijagnozu.

Profimedia
 

Emitovanje dokumentarnog filma komentarisala je i Dženifer Salke, voditeljka studija Amazon MGM.

- Ovaj dokumentarac je sirov, intiman prikaz ključnog razdoblja u njenom životu i karijeri - rekla je u Salke, prenosi Varajeti.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

 

Podsetimo, Selin Dion je krajem 2022. godine otkrila da boluje od sindroma ukočene osobe. Vest je prenela emotivnim videom objavljenim na svom zvaničnom Instagramu, a poslednjih meseci joj se stanje pogoršalo, pa više ne izlazi toliko u javnost. Zbog bolesti je otkazala evropski deo svoje turneje “Courage”.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike