Neverovatna životna priča Stefana Đokovića: Pobedio tumor, izgubio 100 kilograma i osvojio svet (VIDEO)

14.11.2021

17:01

0

Autor: 24sedam

Nastupao je širom sveta - u Karnegi holu u Njujorku, u Filharmoniji u Sankt Peterburgu, u Londonu, ali mu je i danas najdraži Kolarac, gde je nedavno imao koncert, nakon čega je organizovao predstavljanje svoje nove modne kolekcije

Neverovatna životna priča Stefana Đokovića: Pobedio tumor, izgubio 100 kilograma i osvojio svet (VIDEO)
stefan djokovic pijanista 24sedam (1) - Copyright 24sedam

Stefan Đoković je svestrani umetnik, školovani je pijanista i operski pevač, ali i nagrađivani modni dizajner. Iako nisu ni u kakvom srodstvu, Novak Đoković ga podržava, a Stefanu je on uzor.

U Londonu je studirao operu, u Beogradu klavir, nastupao je u najpoznatijim salama širom sveta, ali najviše voli naš Kolarac. Zainteresovao se za dizajn i osvojio nagradu za najboljeg mladog kreatora. Pobedio je tumor i skinuo preko 100 kilograma i sve to pre tridesete!

24sedam
 

- Od malena me je interesovala muzika, sećam se, prvi kontakt sa klasičnom muzikom imao sam kod dede u slikarskom ateljeu. On je slikao i slušao jednu kasetu, pamtim da je bila ljubičasta, sa operskim arijama. Stalno sam insistirao da to pušta i mislim da sam tražio mojima da upišem muzičku školu. Završio sam operu, a sada završavam doktorske studije na odseku za klavir i tome sam posvetio život.

Stefan Đoković je nastupao širom sveta - u Karnegi holu u Njujorku, u Filharmoniji u Sankt Peterburgu, u Londonu, ali mu je i danas najdraži Kolarac, gde je nedavno imao koncert, nakon čega je organizovao predstavljanje svoje nove modne kolekcije.

24sedam
 

Dizajnom je počeo da se bavi pre tri godine i iako se nije školovao za modu, imao je revije na prestižnoj Nedelji mode u Milanu i dobio nagradu za najboljeg mladog dizajnera u Dubaiju.

- Trudim se da radim za sve žene, da svako može da nađe veličinu, jer sam i sam jako kuburio sa kilažom i tada mi je smetalo što nisam mogao da nađem brojeve. Mislim da je na dizajneru da osmisli kvalitetnu i dobru garderobu i u većim i u manjim brojevima - objasnio je umetnik u emisiji “24sedam sa Marom”.

24sedam
 

Stefan je napravio ogroman preokret u životu kada je shvatio da zbog previše obaveza u životu nije stizao da brine o sopstvenom zdravlju i, uz korigovanje ishrane, postepeno smršao više od 100 kilograma.

- U Londonu sam studirao operu, a u Beogradu klavir, u isto vreme, tako da sam jako malo pažnje obraćao na zdravlje i to je dovelo do velikog zdravstvenog problema. U jednom trenutku sam presekao i rekao: „Ok, sve je besmisleno ako se nema zdravlje“. Generalno, ne volim da pričam o tome, ali ako će neko naći inspiraciju u tome, drago mi je - rekao je Stefan voditeljki Mariji Atanasković.

Na koji način je smršao, šta mu govore obožavatelji posle koncerta i kako ga je Novak oduševio, saznaćete ako pogledate novu epizodu emisije “24sedam sa Marom”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike