Ovo se ne dešava često! Čuveni Mister Bin prvi put u ozbiljnoj ulozi: Pogledajte kako izgleda kao mračan i ljigav detektiv (FOTO)

27.03.2024

10:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Dve godine je razmišljao da li da prihvati ovaj projekat

Ovo se ne dešava često! Čuveni Mister Bin prvi put u ozbiljnoj ulozi: Pogledajte kako izgleda kao mračan i ljigav detektiv (FOTO)
Copyright Profimedia

Legendarnog britanskog komičara Rouana Atkinsona navikli smo da obožavamo u rolama Crnog Guje i Mister Bina, a njegov neprikosnoveni talenat za komediju doneo mu je i titulu viteza, kojom ga je 2012. godine počastvovala kraljica Elizabeta.

Ovog marta, na kanalu Epic Drama, međutim, dogodiće se nešto do sada neviđeno. Prvi put u karijeri, Rouan Atkinson na malom ekranu odigraće ozbiljnu dramsku ulogu.

Promo/Epik Drama
 

Kako je to i sam priznao, rola u kriminalističkoj drami “Megre” čija se prva sezona na Epik drami emituje od 28. marta u 21.50, za čuvenog kralja “smeha do suza” bila je veliki izazov oko kog se dvoumio gotovo dve godine. Atkinson će nam dočarati lik jednog od najpoznatijih TV detektiva, inspektora Megrea, kome je život na stranicama svojih romana podario belgijski pisac Žorž Simenon.

Misteriozna ubistva u Parizu

Dve dugometražne epizode, koje će se emitovati 28. marta i 4. aprila u 21.50, odvešće ljubitelje krimića u Pariz 1950-ih sa zadatkom da otkriju bezbroj složenih misterija koje zahtevaju Megreove izoštrene istražiteljske veštine.

Promo/Epik Drama
 

Ulazeći u mračnu pozadinu zločina pedesetih godina prošlog veka na Monmartru, u Parizu, otkrivamo da serijski ubica vreba ulicama. Pet žena je mrtvo i ljudi se plaše da izađu kad padne mrak. Novine su prepune spekulacija. A glavni načelnik Megre nema jasne tragove i pod velikim je pritiskom. U drugom filmu, Rouan Atkinson u roli Megrea fokusira se na ubistvo kockara povezanog sa okrutnom bandom iz Čehoslovačke, čiji članovi pljačkaju i ubijaju bogate Parižane.

Promo/Epik Drama
 

Atkinsonov prikaz Megrea predstavlja odstupanje od njegovih kultnih komičnih uloga u serijama „Mister Bin” i „Crni Guja”. Megre je stoički i metodični detektiv sa nepokolebljivom posvećenošću pravdi i Atkinson unosi tihi intenzitet u ovu ulogu, stručno se snalazeći u složenosti Megreovog lika i hvatajući suštinu voljenog detektiva iz romana Žorža Simenona.

Prija mi njegov mračan i ljigav ton

- Originalna serija o Megreu prikazana je u Britaniji 1960. i postigla je veliku popularnost. Nažalost, mi u je našem domu tada nismo gledali jer još nismo imali televizor. Prvi TV nabavili smo tek kada sam imao 14 godina. Doduše, tada su i vremena bila drugačija, a i deca su se mnogo razlikovala od današnje. Radili smo neke druge, više dečje stvari. Međutim, sećam se da jesam pročitao romane o Megreu. Voleo sam detektivske romane, a ovi su, koliko se sećam bili prijatni za čitanje - ističe popularni glumac i dodaje:

Promo/Epik Drama
 

- Kada sam dobio ulogu u ovoj seriji, normalno, pročitao sam svih osam knjiga i to je bio još jedan od razloga koji me je uverio u to da nisam pogrešio kada sam prihvatio ulogu. Sam stil pisanja je pomalo mračan, a Megre nije predstavljen kao superheroj. Nije nalik današnjim TV detektivima. Televizija danas mnogo štedi gledaoce. Lišava ih svega što bi im bilo neprijatno ili odbojno. Producenti, birajući formate i priče, kao da beže od autentičnosti i svega što bi čoveka moglo da uznemiri u njegovoj uspavanosti. Megre ima neki svoj mračan, prilično ljigav, čak rđav ton, i to mi prija kod njega. Probudio mi je pažnju - zaključuje Rouan Atkinson.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike