Legendarni reditelj Piter Vir zauvek gasi kameru: Rasel Krou i Džoni Dep su ga "slomili" (FOTO)

19.03.2024

08:25

0

Autor: Dejan Ćirić

Itan Houk pretpostavlja da je reditelju dosta toga što sve veći budžeti filmova traže zvezde sa velikim zahtevima

Legendarni reditelj Piter Vir zauvek gasi kameru: Rasel Krou i Džoni Dep su ga "slomili" (FOTO)
Copyright Profimedia

Slavni PIter Vir, reditelj koji je u prethodnih pedesetak godina stvorio neke od antologijskih filmova, odlučio je da se zvanično povuče iz režije. Poslednji film "Beg iz divljine" objavio je 2010. godine, ali su se poštovaoci njegovog rada nadali da ipak nije završio sa režijom.

Profimedia
 

Konkretno, očekivali su da će možda konačno snimiti nastavak filma “Gospodar i vojskovođa”, za šta glavni glumac originala Rasel Krou otvoreno lobira.

Nemam više energije

Međutim, tvorac hitova “Trumanov šou” i “Društvo mrtvih pesnika” se na jednom festivalu u Parizu obratio prisutnima i rekao da zauvek gasi kameru.

- Ja sam u penziji. Zašto sam završio sa filmom? Zato što, jednostavno, nemam više energije - rekao je Vir kada su ga pitali zašto nije snimio film 14 godina.

Piter Vir je šest puta bio nominovan za Oskara, u različitim kategorijama. 

Izgubio interesovanje za filmove

Itan Houk, jedan od glumaca u filmu “Društvo mrtvih pesnika”, je 2022. rekao da pretpostavlja kako je reditelju dosta toga što sve veći budžeti filmova traže zvezde sa velikim zahtevima.

Profimedia
 

- Mislim da je Piter Vir izgubio interesovanje za filmove. Zaista je uživao u radu kada ga glumci nisu opterećivali. Rasel Krou i Džoni Dep su ga "slomili" - izjavio je Houk i dodao:

- On danas spada u kategoriju retkih sineasta koji prave mejnstrim filmove koji su umetnički. Za budžet jednog “Trumanovog šoua” ili “Gospodara i vojskovođe” treba vam Džim Keri ili Rasel Krou, a mislim da su Harison Ford i Žerar Depardje bili glumci po njegovom ukusu. Oni su bili prijatni prema rediteljima i nisu sebe smatrali važnim - zaključio je glumac, prenosi IndieWire.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike