Brodvejski mjuzikl "Producenti" ponovo u Pozorištu na Terazijama: Evo ko igra umesto Nebojše Dugalića (FOTO)

06.12.2023

13:30

0

Nakon višegodišnje pauze

Brodvejski mjuzikl "Producenti" ponovo u Pozorištu na Terazijama: Evo ko igra umesto Nebojše Dugalića (FOTO)
Mjuzikl "Producenti" - Copyright Promo/Miloš Kodemo

Nakon višegodišnje pauze usled pandemije, na repertoaru Pozorišta na Terazijama ponovo će se naći jedan od najpoznatijih brodvejskih mjuzikala Mela Bruksa "Producenti".

Premijera predstave bila je 26. februara 2011. godine, a u premijernoj podeli igrali su i Nebojša Dugalić (Maks Bjalistok), Nikola Simić (Rodžer de Bri) i Andrija Milošević (Franc Libkind).

Promo/Miloš Kodemo
 

Glumac Miloš Đorđević, koji će od 8. decembra postati deo velikog ansambla ove predstave i tumačiti ulogu Maksa Bjalistoka, otkrio  je koliko je ova uloga veliki izazov za njega.

Jedna od najvećih brodvejskih muških uloga

- Prvi susret sa materijalom je bio vrlo uzbudljiv ali je u meni izazvao i izvesnu dozu straha. Da li ću uspeti da jednu od najvećih brodvejskih muških uloga interpretiram na nivou na kom je neophodno i da li ću dostići nivo mog dragog kolege Nebojše Dugalića, koji je igrao ovu ulogu pre mene.

Savladavanje muzičkih partitura kao i dramskih delova je bilo veoma naporno, ali mi je omogućilo da još bolje upoznam sebe i kao glumca i kao čoveka.

Promo/Miloš Kodemo
 

Iako sam više puta pomišljao da odustanem, nešto me je teralo da izdržim i dokažem i sebi i drugima da mogu i da umem. Sada sam veoma srećan i ponosan što sam poslušao svoj unutrašnji glas.

Svako iskustvo u Pozorištu na Terazijama do sada mi je bilo dragoceno i učinilo je da napredujem kao umetnik i interpretator. Zanati koje sam izučio u muzičkom pozorištu su me potpuno kompletirali kao umetnika i proširili moj scenski dijapazon. Mjuzikl je definitivno jedan od lepših i težih pozorišnih žanrova, a meni jedan od omiljenih.”

Jevrejin koji je imao koristi od Hitlera

Autorski tim predstave u režiji Juga Radivojevića čine i Slobodan Obradović (prevod i prepev), Ivan Ilić (muzički aranžmani), Milan Nedeljković (dirigent), Igor Barberić (koreograf), Aleksandar Denić (scenograf) i Marina Medenica (kostimograf). U predstavi igraju Slobodan Stefanović, Jelena Jovičić / Ivana Popović, Rade Marjanović, Miroljub Turajlija, Milan Antonić kao i hor, balet i orkestar Pozorišta na Terazijama.

Promo/Dalibor Tonković
 

Producenti, mjuzikl premijerno izveden na Brodveju 19. aprila 2001. godine, nastao je na osnovu istoimenog filma Mela Bruksa iz 1968. godine. Ova predstava, sa Metju Broderikom i Natanom Lejnom u naslovnim ulogama, izvedena je 2 502 puta i prevedena na 15 svetskih jezika.

Mel Bruks, pisac, reditelj i glumac, važi za jednog od najboljih komičara svih vremena. Umetnik koji je izjavio da je „jedini Jevrejin koji je imao koristi od Hitlera“, i da je dobar ukus nepriljatelj komedije, stvorio je specifičan stil u komediji koji se danas jednostavno prepoznaje kao „melbrukovski“.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike