Neno Belan u Beograd donosi miris mora: Najveći hitovi karijere duge 40 godina (FOTO)

14.03.2024

16:35

0

Legenda jugoslovenskog pop-rok zvuka

Neno Belan u Beograd donosi miris mora: Najveći hitovi karijere duge 40 godina (FOTO)
Neno Belan - Copyright Promo/Anamarija Vartabedijan

Bogat koncertni program osme Kontakt konferencije i showcase festivala otvoriće Neno Belan & Fiumens koncertom 21. marta u sali Amerikana beogradskog Doma omladine.

Promo/Anamarija Vartabedijan
 

Neno Belan, legenda jugoslovenskog pop-rok zvuka, će na „Kontaktu“ predstavljati hrvatsku muzičku scenu, a kao i uvek svojim koncertima u Beograd donosi miris i ritam mora.

Četrdeset godina na muzičkoj sceni

Ove godine Neno Belan obeležava 40 godina rada na muzičkoj sceni, a da mu godine ne mogu ništa pokazaće u Domu omladine.

Promo/Anamarija Vartabedijan
 

Energija koju nose njegove pesme, kako iz vremena „Đavola“ tako i sa „Fiumensima“, ne jenjava, a u publici su najčešće generacije koje nisu bile ni rođene kada su pesme nastale. To je dokaz da su pesme jednog od najuspešnijih kantautora sa ex-YU prostora svakako izdržale test vremena.

- Česti smo gosti Beograda već decenijama, i bilo je puno odličnih koncerata, ali posebno mi je u sećanju ostao onaj prvi u Domu Omladine daleke 1986-te, kad smo došli prvi put i „razvalili“ u prepunoj sali. To je u stvari bila naša promocija za beogradsku publiku i od tada nas poznaju - rekao je Belan o svom prvom koncertu u Domu omladine.

Promo/Anamarija Vartabedijan
 

U Domu omladine neće biti rive, ali Neno Belan & Fiumensi će svakako zapljusnuti publiku odličnom energijom i primorskim poletom, tako da neće imati izbora, jer će svi morati da pevaju i igraju kao da se nalaze na obali mora.

Brojni hitovi nastali tokom 40 godina rada Belana, od kojih prvih 15 sa bendom „Đavoli, a poslednjih 25 godina sa „Fiumensima“, ostavili su neizbrisiv trag u istoriji pop-rok muzike.

Promo/Anamarija Vartabedijan
 

Svoj osećaj za melodiju i pesmu Belan pokazuje kroz hitove "Pričaj mi o ljubavi", "Stojin na kantunu", "Bambina", "Dani ljubavi", "Ja volim je", "Ostani uz mene", "Dugo toplo ljeto", “Zar više nema nas” i mnoge druge koje će podeliti sa brojnom publikom u Domu omladine.

Mart nije mesec kada se ide na more, ali osećaj nesputanosti i slobode koju donose Belanove pesme će svakako prijati i osvežiti veče svima onima koji budu 21. marta u Domu omladine.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike