Košulja koju je Kolin Firt nosio u čuvenoj seriji prodata za ogroman novac: Jedna od najpoznatijih scena u istoriji televizije (FOTO)

07.03.2024

14:35

0

Autor: Dejan Ćirić

Prvobitno je procenjena na 7.000 i 10.0000 funti, ali je cena porasla više nego dvostruko

Košulja koju je Kolin Firt nosio u čuvenoj seriji prodata za ogroman novac: Jedna od najpoznatijih scena u istoriji televizije (FOTO)
Copyright Profimedia

Košulja koju je glumac Kolin Firt nosio na snimanju televizijske serije "Gordost i predrasude” (1995) prodata je za 25.000 funti na dobrotvornoj aukciji u Londonu.

Tanug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
 

U ovoj košulji, Firt koji je glumio gospodina Darsija, nakon kupanja u svom jezeru, u mokroj odeći naleće na svoju ljubavnicu, Elizabet Benet, koju igra Dženifer Ili. Ova scena zapravo ne postoji u knjizi Džejn Ostin, ali to je nije sprečilo da postane jedan od najpoznatijih TV trenutaka svih vremena, prenosi BBC. 

Profimedia
 

Cena dvostruko porasla

Odeća, koja je uključivala belu košulju, somotski prsluk, pantalone i čizme, prvobitno je procenjena na 7.000 i 10.000 funti, ali je cena porasla više nego dvostruko.

Ovo je jedna od nekoliko košulja koje su korišćene tokom snimanja, dok je druga prethodno prodata na dobrotvornoj aukciji, a treća je ostala u arhivi.

Tanug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
 

- Nije samo košulja, to je ceo kostim koji je Kolin nosio u toj sceni, uključujući i čizme - rekla je kostimograf Dina Kolins za BBC Radio 4.

Tanug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
 

Na aukciji je izložena i balska haljina Kristijan Dior koju je nosila Madona u u filmu "Evita", kostim Dru Barimor iz "Ever After", haljina i ogrtač Meril Strip iz filma "Žena francuskog poručnika", kao i kostimi Džonija Depa iz "Uspavane doline" i Hita Ledžera iz "Kazanove". Na aukciji koju je organizovala aukcijska kuća Keri Tejlor su se našli i kostimi iz drugih televizijskih serija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike