Premeštaju se posmrtni ostaci Bate Živojinovića: Počivaće na posebnom mestu

20.02.2024

14:20

0

Iz Aleje zaslužnih građana

Premeštaju se posmrtni ostaci Bate Živojinovića: Počivaće na posebnom mestu
Velimir Bata Živojinović - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Velikan srpskog glumišta, Velimir Bata Živojinović, biće premešten iz Aleje zaslužnih građana u Beogradu u Koraćicu, odakle je rodom. Posmrtni ostaci ovog legendarnog glumca biće premešteni do 1. maja.

Profimedia
 

On će počivati pored svoje supruge Julijane Lule Živojinović, kao što je i želeo.

Velika želja Bate i Lule

Ovu informaciju je potvrdio Batin sin, Miljko Živojinović, koji je istakao da su sve procedure ispoštovane i da će se velika želja njegovih roditelja ostvariti:

- Mi smo još 2020. godine dobili sve potpise i saglasnost da Batini posmrtni ostaci budu premešteni. Međutim, tada je počela korona i sve je stopirano. Nakon toga, otkriveno je da upravo kroz parcelu gde bi on trebalo da bude premešten prolazi vodovodna cev koju su iz vodovoda, potom, premestili.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Zatim smo čekali da prođe neko vreme kako bi se ta zemlja slegla i sada je sve to rešeno, te možemo krenuti u proceduru premeštanja posmrtnih ostataka mog oca. Plan je da to bude urađeno do 1. maja, a koji će to tačno datum biti, bićete obavešteni - kazao je Miljko Živojinović za Informer i dodao da je on obavio sve što je bilo do njega:

Opelo po tradicionalnim običajima

- Ja sada idem u Aranđelovac, naručio sam beli mermer, tako da će i nadgrobna ploča biti spremna. Kada dođe taj dan, po našim starim verskim i tradiocionalnim običajima biće održano opelo i sve što ide zatim.

Šestogodišnji pomen Bati Živojinoviću ATA Images/M.K.
 

Svi članovi naše porodice su u toku i prisustvovaće tom danu, kao i svi oni bliski ljudi koji to budu želeli. Bata će konačno počivati pored Lule, kao što su želeli - kazao je Miljko Živojinović.

Informer

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike