Raritetna kineska knjižica iz 1978. sa pričom iz filma "Valter brani Sarajevo" u rukama srpske muzičke zvezde (FOTO/VIDEO)

10.10.2023

13:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Slobodan Trkulja i "Balkanopolis" održali su spektakularan nastup u Kini

Raritetna kineska knjižica iz 1978. sa pričom iz filma "Valter brani Sarajevo" u rukama srpske muzičke zvezde (FOTO/VIDEO)
Copyright Foto: Privatna arhiva Slobodana Trkulje

Nakon nastupa u Kini na novogodišnjem programu u pratnji svetske pijanističke zvezde Lang Lang-a, koji je pregledan neverovatnih 16 milijardi puta, Slobodan Trkulja je ponovo osvojio srca Kineza nastupom na prvom programu CCTV1 sa svojom grupom "Balkanopolis". Ovo posebno predstavljanje Srbije emitovano je u okviru novog programa Kineske medija grupe zvanog “Mei mei ju gong” i bilo je emitovano u najgledanijem terminu od 20 časova.

Printscreen/CCTV1
 

Trkulja i "Balkanopolis" su izazvali burne reakcije publike, pogotovo mlađih generacija koje su uz njihov nastup uzbuđeno igrale i pevale. Popularnost koju naš umetnik ima u Kini, Kinezi porede sa legendarnim Valterom koga je Bata Živojinović maestralno odigrao u kultnom filmu "Valter brani Sarajevo".

 

 

Trkulja, koga u Kini zovu “Fej Long”, što znači leteći zmaj, na poklon je dobio i raritet, specijalnu knjižicu iz 1978. godine sa Valterovom pričom.

Foto: Privatna arhiva Slobodana Trkulje
 

Počinje turneja

Naši momci su u Kini dočekani kao velike zvezde, čija popularnost vrtoglavo raste. Pored njih, u emisiji su nastupili i svetska pijanistička zvezda Lang Lang, kineska pop zvezda Ša Bao Lijang, kao i Dimaš Kudaibergen, zvezda rodom iz Kazahstana, takođe izuzetno popularan u Kini.

"Balkanopolis" je u svom delu programa izveo dve numere - popularnu “Bela ćao” u čast Bate Živojinovića, u modernom elektro/balkan aranžmanu, kao i čuvenu Trkuljinu pesmu "Voda", na oduševljenje kineske publike u studiju i kraj malih ekrana.

Printscreen/CCTV1
 

Šou je i ovog puta imao izuzetnu gledanost, Srbija je predstavljena na divan način, a mnogobrojni ljubitelji muzike Slobodana Trkulje i "Balkanopolisa" u Kini imaće priliku da uživaju u njihovim koncertima, jer već od 11. oktobra imaju turneju u ovoj zemlji koju posebno izdvaja činjenica da će nastup biti održan na veoma ekskluzivnoj lokaciji u Sijanu, u drevnoj palati Daming, koja se retko koristi u te svrhe.

Printscreen/CCTV1
 

Pored Sijana, nastupiće i u Pekingu i mnogim drugim gradovima Kine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike