Iza filma koji je Nikolasu Kejdžu doneo Oskara krije se velika tajna: Snimio ga je uprkos jednom problemu (VIDEO)

20.02.2024

15:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Popularni glumac je ostao praznih ruku

Iza filma koji je Nikolasu Kejdžu doneo Oskara krije se velika tajna: Snimio ga je uprkos jednom problemu (VIDEO)
Nikolas Kejdž - Copyright Profimedia

Od hvaljenih filmskih hitova do ogromnih komercijalnih neuspeha, Nikolas Kejdž pojavio se u više od 100 filmova u svojoj karijeri dugoj četiri decenije. Jedan od tih filmova bila je i drama "Napuštajući Las Vegas" koja je poznatom glumcu donela prvog i, za sada, jedinog Oskara. Ali ono što mnogi obožavaoci poznatog glumca ne znaju je da Kejdž nikada nije dobio honorar za taj film, piše Collider, prenosi index.hr.

Profimedia
 

"Napuštajući Las Vegas" je adaptacija istoimenog romana Johna O'Brajena, u kojoj je glumac igrao alkoholičara i scenaristu Bena Sandersona, sklonog samoubistvu, koji odlazi u Las Vegas nakon što izgubi svoju porodicu i prijatelje i dobije otkaz. U Las Vegasu upoznaje prostitutku Seru (Elisabet Šu) sa kojom započinje romantičnu vezu, iako imaju loš uticaj jedno na drugo. Ono što sledi je put prema potpunom samouništenju.

Ni reditelj ni glavni glumac nisu dobili honorare

Iako je ova drama u režiji Majka Figisa imala skroman budžet od četiri miliona dolara, brzo je postala hit. Film je u bioskopima zaradio 49.8 miliona, a Kejdžu doneo Zlatni globus i Oskara u kategoriji najboljeg glumca. Šu je za svoju izvedbu dobila nominacije za ove nagrade.

Profimedia
 

Ipak, uprkos uspehu, ni Nikolas, ni Figis nisu dobili svoje honorare koji su iznosili sto hiljada dolara. Reditelj je tokom jednog intervjua otkrio da produkcijska kuća Lumiere Pictures nije htela da im isplati honorare, jer je tvrdila da film nikada nije ostvario profit.

- Rekli su nam da film nije ostvario profit. Kako god, moja karijera je živnula nakon tog filma i za sledeći sam bio jako dobro plaćen. Nik je tokom godinu dana zarađivao 20 miliona dolara po filmu, tako da je to dobro prošlo - otkrio je Figis.

Profimedia
 

Ni jedan ni drugi se nisu žalili na neisplaćeni honorar, iako je Kejdž sam finansirao probe za vreme pretprodukcije. Figis je otkrio da im je glumac platio sobe u hotelima, a uz to se opijao svaki dan kako bi se pripremio za ulogu alkoholičara.

Finansijski problemi poznatog glumca

Nažalost, to nije bio poslednji put da je Kejdž imao problema sa finansijama. Godinama kasnije ušao je u dug od šest miliona dolara, nakon što su pale cene nekretnina u koje je ulagao vrtoglave iznose. Umesto da proglasi bankrot, glumac je počeo da prihvata uloge u svemu što mu se nudilo kako bi otplatio dug. Iako je igrao u lošijim filmovima, davao je sve od sebe kako bi sačuvao reputaciju marljivog glumca.

Profimedia
 

- Čak i ako film na kraju ispadne loš, znali su da ću se potruditi i da mi je stalo - izjavio je Kejdž.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike