Pogledajte kako Majkl Daglas izgleda u ulozi Bendžamina Frenklina: Uzbudljiva priča o neverovatnom poduhvatu (FOTO)

09.02.2024

08:25

0

Autor: Dejan Ćirić

Serija će imati osam epizoda, a prve tri će biti dostupne od 12. aprila

Pogledajte kako Majkl Daglas izgleda u ulozi Bendžamina Frenklina: Uzbudljiva priča o neverovatnom poduhvatu (FOTO)
Majkl Daglas - Copyright Profimedia

Majkl Daglas igra Bendžamina Frenklina u novoj seriji "Frenklin" koja nas vraća u vreme kada je Frenklin otišao na tajnu diplomatsku misiju u Francusku koja se pokazala ključnom u Američkoj revoluciji.

Profimedia
 

Serija će imati osam epizoda, a prve tri će biti dostupne od 12. aprila na Apple TV. Glavni glumac ujedno je i izvršni producent, a serija se temelji se na popularnoj knjizi dobitnice  Pulicerove nagrade Stejsi Šif, "Velika improvizacija: Frenklin, Francuska i rađanje Amerike”, koja je objavljena 2005. godine.

Nadmašio britanske špijune i francuske doušnike

Serija će istražiti uzbudljivu priču iz karijere Bendžamina Frenklina kada je, bez ikakvog diplomatskog iskustva, a samo zahvaljujući svojoj genijalnosti i harizmi, uspeo da ubedi Francusku da potpiše američki "eksperiment u demokratiji".

Profimedia
 

Time je nadmašio britanske špijune i francuske doušnike i sklopio francusko - američki savez 1778. i konačni mir sa Engleskom 1783. godine. Osmogodišnja misija u Francuskoj je ostala zabeležena kao njegova najvažnija služba, bez koje Amerika ne bi pobedila u revoluciji. 

Drama ne ističe samo Frenklinove diplomatske uspehe, već se dotiče i ličnih i političkih izazova sa kojima se suočavao na tom putu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike