Posle 400 epizoda jedan od vodećih glumaca napušta seriju "Red i zakon": Zameniće ga ovaj kolega (FOTO)

04.02.2024

13:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Oproštaj sa gledaocima planiran je u 23. sezoni

Posle 400 epizoda jedan od vodećih glumaca napušta seriju "Red i zakon": Zameniće ga ovaj kolega (FOTO)
Copyright Profimedia

Posle 400 epizoda u ulozi okružnog tužioca Džeka Makoja u hit seriji „Red i zakon”, američki glumac Sem Voterston rešio je da napusti ovaj dugovečni projekat En-Bi-Sija. 

Prvi put se kao Džek Makoj pojavio u petoj sezoni, a oproštaj sa gledaocima planiran je u jednoj epizodi 23. sezone koja će u Americi biti prikazana 22. februara.

Došlo je vreme da nastavim dalje

- Došlo je vreme da nastavim dalje i povedem Džeka sa sobom. Ima tuge u ovom odlasku, ali sam i radoznao šta me tek čeka. Glumac ne želi da dozvoli sebi da bude ušuškan u jednoj ulozi. Zahvalniji sam vam nego što to mogu rečima da iskažem - naveo je Voterston u saopštenju upućenom obožavaocima, koje su preneli američki mediji.

Profimedia
 

Glumac je za ovu ulogu tri puta bio u trci za nagradu Emi, a više puta je igrao Makoja u serijama nastalim iz originalnog „Reda i zakona” poput „Red i zakon: Odeljenje za specijalne žrtve” i „Red i zakon: Suđenje pred porotom”.

Ime Džeka Makoja našlo se na mnogim listama najboljih advokata u TV serijama. 

Zamena

Kako prenose američki mediji, Voterstonov odlazak biće upotpunjen glumcem Tonijem Goldvinom kome je dodeljena uloga novog, za sada neimenovanog okružnog tužioca.

Profimedia
 

Zanimljivo je da se Goldvin već pojavljivao u jednoj od serija iz franšize „Red i zakon”. Reč je o drami „Red i zakon: Zločinančke namere” u kojoj je gostovao kao Frenk Goren koga su ubili.

Goldvin je inače najpoznatiji po kultnom filmu "Duh" iz 1990. godine, a najnoviju ulogu je ostvario u megahitu "Openhajmer", gde je igrao advokata Gordona Greja, navodi Dedlajn.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike