Biković dobio ovacije publike, 3 puta se vraćao na scenu! Prvo pojavljivanje glumca posle otkaza u HBO seriji

03.02.2024

22:38

0

Autor: M. Vu.

Glumac oduševio publiku u predstavi "Laž" u Beogradskom dramskom pozorištu

Biković dobio ovacije publike, 3 puta se vraćao na scenu! Prvo pojavljivanje glumca posle otkaza u HBO seriji
Copyright Promo/Beogradsko narodno pozorište

Poznati srpski glumac Miloš Biković, zajedno sa kolegama Miodragom Radonjićem, Jelisavetom Orašanin i Tamarom Krcunović, sinoć je održao izuzetnu predstavu pod nazivom "Laž" u Beogradskom dramskom pozorištu. Ovo je bilo prvo javno pojavljivanje glumca nakon nedavne kontroverze koja ga je pratila u vezi sa gubitkom uloge u svetski popularnoj seriji "The White Lotus".

Predstava je naišla na izuzetno pozitivan odjek, a publika nije štedela aplauze. Nakon izvođenja, Miloš Biković i njegova glumačka ekipa tri puta su izašli na scenu kako bi se poklonili oduševljenoj publici koja nije prestajala sa aplauzima.

Ova izvedba označava povratak Miloša Bikovića na pozorišnu scenu nakon turbulentnih događaja u vezi sa serijom "The White Lotus". Glumac je nedavno izgubio ulogu u ovoj seriji nakon što je Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine javno prozvalo Bikovića, optužujući ga da je "Putinov glumac".

Veliki broj umetnika pružilo je javno Milošu podršku.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

- Kao neko ko je odrastao na američkoj kinematografiji i pop kulturi, pitam se koji su dometi i granice "CANCEL" kulture... Gde počinje i gde se završava umetnička sloboda? Nisam mogao ni da zamislim da će jedna takva produkcija, kao što je HBO sebi dozvoliti da im jedna država određuje kasting? Da im se meša u rad? U umetničkoj slobodi reditelja kao što je Mike White? Miloš je dobio ulogu zato što je talentovan glumac, a izbačen je za 5 dana zbog tvita Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine, koje je iznelo maliciozne i neutemeljene izjave. Velika podrška za mog brata. Prijatelja. Ostani slobodan! - piše u objavi reditelja Miloša Avramovića.

- Ostani slobodan - poručio mu je kolega i prijatelj, Miodrag Radonjić.

- Sram ih bilo!! - poručila je glumica Nada Macanović.

- Duboko sam pogođena nepravdom prema mom kolegi i prijatelju Bikoviću. On je izuzetan glumac čiji talenat prevazilazi jezičke granice. I pored svega sigurna sam da će njegov talenat naći put do publike širom sveta - napisala je glumica Nina Janković.

ATA Images/A.H.
 

Glumac Ivan Bosiljčić ispod objave mu je ostavio četiri crvena srca i ruke podrške.

"Neću se poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet"

Podsetimo, Miloš Biković se na društvenim mrežama ovim povodom oglasio saopštenjem.

- Odrastao sam u zemlji razorenoj ratom. Kada sam imao 11 godina, dane i noći sam provodio u skloništu, dok je bombardovana moja zemlja i moj rodni grad. Takvu pustoš nikad nikome ne bih poželeo. Svakim danom je sve više sukoba svuda u celom svetu. Svaki od njih je različit. I svaki od njih je strašan. Voleo bih da svi oni prestanu i da pobedi princip ljubavi. Danas se protiv mene vodi ciljana kampanja, koja kroz spoljni uticaj stvara ozbiljan presedan, bacajući senku na suštinu umetničke slobode. Rezultat takvog narativa je trijumf besmisla i poraz umetnosti. Počastvovan sam što sam izbaran da budem deo "White Lotus"-a, TV serije koju veoma uvažavam, i uz kolege koje izuzetno poštujem. Ipak, moje učešće u njoj nije moguće iz razloga koji su van domena kulture, i ja se neću poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet. Želim da se zahvalim svima koji su bili uz mene, a mojim kolegama želim veliki uspeh u novoj sezoni. Uprkos svemu, ja i dalje verujem da umetnost leči i da može da ujedini čovečanstvo. Stoga će moja uverenja i moja posvećenost umetnosti ostati nepromenjeni - poručio je Miloš Biković.

Ovim povodom na Instagramu su se oglasile i sledeće javne ličnosti: Pavle Mensur, Miloš Petrović Trojpec, Nikola Rokvić, Kristina Radenković, Cvija, Ivan Mihailović...

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike