Poslednje reči Patrika Svejzija: Potresna scena kraj samrtne postelje slavnog glumca

18.06.2023

21:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Zvezda „Prljavog plesa” umrla je u 57. godini života od uznapredovalog raka pankreasa

Poslednje reči Patrika Svejzija: Potresna scena kraj samrtne postelje slavnog glumca
Copyright Profimedia

Glumac Patrik Svejzi preminuo je 14. septembra 2009. godine, a njegove poslednje reči upućenje supruzi Lisi Niemi dodaju tužnu fusnotu njegovoj preranoj smrti. Zvezda „Prljavog plesa” umrla je u 57. godini života od uznapredovalog raka pankreasa, a njegove poslednje reči upućene Lisi: „Volim te", otkrivene su u njenim memoarima iz 2012. "Worth Fighting For".

Profimedia
 

Svejzi je živeo sa rakom pankreasa manje od dve godine pre nego što je umro. Većina pacijenata sa ovom bolešću umire u roku od šest meseci od postavljanja dijagnoze. Neposredno pre nego što joj je muž umro, Niemi je rekla Barbari Volters da je Patrikova dijagnoza bila kao „noćna mora iz koje se ne možete probuditi“.

Znala sam da je vreme

Lisa je pisala i o tome kako su protekli njegovi poslednji dani. 

"Cenila sam naše zajedničko vreme, držala ga za ruku, slušala muziku, spavala sa rukom oko njega, glavom na njegovom ramenu, bez reči. Moje poslednje reči Patriku su bile: 'Volim te', koje je i on uputio meni."

Profimedia
 

Nakon što je poslednji put razgovarao sa svojom ženom u petak uveče, Svejzi je pao u komu i nikada se nije oporavio. Umro je u ponedeljak rano ujutru. U svojoj knjizi Niemi je napisala: „U tišini ponedeljka ujutro, 14. septembra... Pogledala sam mu lice i slušala male gutljaje vazduha koje je uzimao... Bilo je nečeg delikatnog, detinjastog u tome. Znala sam da je vreme."

Iako se ponovo udala za draguljara Alberta DePriska 2014. godine, Lisina ljubav prema pokojnom prvom suprugu je ostala:

- Kad nekoga izgubite, to ne znači da ljubav prestaje - rekla je u intervjuu za „Dobro jutro Ameriko“ 2022. godine. 

Profimedia
 

Vreme mog života

2009. godine, Niemi i Svejzi su zajedno napisali knjigu „Vreme mog života“, o njihovom zajedničkom životu i glumčevoj borbi sa neizlečivom bolešću. Ta knjiga je objavljena posthumno. Godine 2019. Lisa je doprinela i snimanju dokumentarca „Ja sam Patrik Svejzi“.

Njih dvoje nisu imali zajedinčku decu. Ove godine, Niemi je u jednom intervjuu otkrila kako je njen život izgledao bez Patrika:

- Samo zato što je neko otišao ne prekida tvoju vezu sa njim. Proveli smo 34 godine zajedno i to će uvek biti deo mog života i moje ličnosti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike