Oliver Stoun zažalio zbog svoje izjave o "Barbi": "Izvinjavam se, sada sam video film"

25.01.2024

12:00

0

Brojne nominacije za Oskara bacile su u prvi plan komentare o Rajanu Goslingu, Margo Robi i Greti Gervig

Oliver Stoun zažalio zbog svoje izjave o "Barbi": "Izvinjavam se, sada sam video film"
Oliver Stoun i Rajan Gosling - Copyright Profimedia

Slavni reditilj Oliver Stoun je razjasnio haos koji je nastao nakon njegove izjave koja je objavljena u junu prošle godine, pre premijere filma "Barbi", a potom ponovo objavljena u decembru prošle godine.

Profimedia
 

Brojne nominacije za Oskara za film "Barbi" ali i izostanak onih za rediteljku Gretu Gervig i glumicu Margo Robi, bacile su u prvi plan ovaj film, ali i neke negativne komentare izrečene i pre nego što je film ugledao svetlost dana.

Nisam gledao "Barbi"

Među njim je i izjava slavnog reditelja Olivera Stouna, koji se na svom X profilu (nekadašnjem Tviteru), oglasio i izrazio žaljenje zbog načina na koji ih je izrekao.

Stoun je u prvobitnoj izjavi rekao da Rajan Gosling "traći svoje vreme" igrajući u filmu "Barbi".

- Razočaran što je "Deadline", mediji koji poštujem, izvan konteksta objavio ovu senzacionalističku izjavu koju sam da o "Barbi" nedeljama pre nego što je film uopšte objavljen. U to vreme sam promovisao svoj film u Evropi i o "Barbi" ništa nisam znao osim naziva filma.

Profimedia
 

U julu sam pogledao film u kojem mi seposbeno sviđa originalnost temekojima se bavi. Pristup filmu pokazao se sasvim drugačijim od onoga koji sam očekivao. Izvinjavam se  što sam o filmu govorio, a da ništa o njemu nisam znao. Film "Lady Bird" iz 2017., koji je takođe režirala Greta Gervig, bio je jedan od mojih favorita te godine. Greti i celom timu filma "Barbi" želim sreću na dodeli Oskara - napisao je Oliver Stoun.

Još nije stiglo izvinjenje za Džona Vika

Oliver Stoun nije bio oštar samo prema filmu "Barbi". Svoje kritike nije poštedeo ni čuvenu franšizu "Džon Vik".

- Sada je sve fantazija, fantazija, fantazija. Čak su i filmovi "Paklene ulice", u kojima sam pre uživao, postali poput Marvelovih filmova. Zaista, koliko nesreća možete videti?

Profimedia
 

U avionu sam gledao "Džona Vika", traje više od tri sata, zaustavio sam se oko 778 puta tokom filma. Svaki put kad bih se probudio on je ubijao još ljudi! Imam osećaj da je svet progresirao u nelogičnost - rekao je tad Stoun.

Za sada još nije stiglo izvinjenje za ovaj film, ali s obzirom da ga je Stoun pogledao, očigledno neće.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike