Triler o stravičnoj avionskoj nesreći, jedan od Netfliksovih najgledanijih filmova: Da bi preživeli jeli su ljudsko meso (FOTO/VIDEO)

20.01.2024

19:00

0

Dvanaest miliona sati gledanja

Triler o stravičnoj avionskoj nesreći, jedan od Netfliksovih najgledanijih filmova: Da bi preživeli jeli su ljudsko meso (FOTO/VIDEO)
Scena iz filma "Society of the Snow" - Copyright Profimedia

Novi Netfliksov triler o preživljavanju, "Society of the Snow", postao je jedan od najgledanijih filmova svih vremena na toj striming platformi, samo nedelju dana nakon izlaska.

Printscreen / Netflix
 

Film govori o avionskoj nesreći iz 1972. godine.

Piloti nisu bili svesni da se spuštaju u srce Anda

Do nesreće je došlo kada su piloti počeli prerano spuštati avion jer su bili sigurni da su došli na odredište, iako je odredište bilo udaljeno između 60 i 70 kilometara. Piloti nisu bili svesni da se spuštaju u srce Anda. Nakon što se avion zabio u planinu, preživeli su počeli borbu za opstanak.

U avionu je bilo pet članova posade i 40 putnika koje su uglavnom činili članovi urugvajskog ragbijaškog tima kao i njihove porodice i prijatelji.

Profimedia
 

Od njih 45, 33 je preživelo pad aviona, ali više od pola njih je umrlo u narednim danima zbog povreda od hladnoće kao i lavine koja se spustila jedno veče. Preživeli su se morali okrenuti hanibalizmu zbog nedostatka hrane.

Preživelo samo 16 putnika

Na kraju je preživelo samo 16 putnika koji su spašeni tek nakon što su dvojica preživelih nakon deset dana hodanja naišla na lokalnog stanovnika. 16 preživelih putnika je na Andama provelo ukupno 72 dana.

Profimedia
 

Film "Society of the Snow "prikupio" je 12 miliona sati gledanja i 51 miliona pregleda do 14. januara.

To je film svrstalo na deseto mesto na Netfliksovoj listi  deset najboljih filmova svih vremena koji nisu na engleskom jeziku.

Profimedia

 

Film ima 90% na Rotten Tomatoesu, dok je na IMDb-u ocenjen sa 7.9.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike