Na Netfliks stigao film o jezivoj avionskoj nesreći: Priča u koju je teško poverovati, nije za one sa slabim želucem (FOTO/VIDEO)

05.01.2024

12:00

0

Prevozio je urugvajsku mušku ragbi ekipu na utakmicu

Na Netfliks stigao film o jezivoj avionskoj nesreći: Priča u koju je teško poverovati, nije za one sa slabim želucem (FOTO/VIDEO)
Scena iz serije - Copyright Printscreen / Netflix

Na Netfliksu je dostupan film "Society of the Snow". Film je adaptacija istoimene knjige Pabla Viercija koja opisuje tragičnu avionsku nesreću u Andima koja se dogodila 13. oktobra 1972. godine.

Printscreen / Netflix
 

Do nesreće je došlo kada su piloti počeli prerano da spuštaju avion jer su bili sigurni da su došli na odredište, iako je ono bilo udaljeno još 60 ili 70 kilometara.

Teška bitka za opstanak

Piloti nisu bili svesni da se spuštaju u srce Anda, a nakon što se avion zabio u planinu, preživeli su počeli tešku i neizvesnu borbu za opstanak.

Printscreen / Netflix
 

U avionu je bilo pet članova posade i 40 putnika koje su uglavnom činili članovi urugvajskog ragbi tima, kao i njihove porodice i prijatelji.

Preživeli su morali da jedu meso mrtvih

Od njih 45, 33 je preživelo pad aviona, ali je više od polovine umrlo u narednim danima zbog povreda i hladnoće, kao i zbog lavine koja se jedne noći dogodila. Preživeli su morali da jedu meso mrtvih ljudi zbog nedostatka hrane.

Printscreen / Netflix
 

Avion 571 letio je iz Urugvaja u Čile i prevozio je urugvajsku mušku ragbi ekipu na utakmicu.

Preživeli putnici su se morali držati rigoroznih mera kako bi ostali živi.

Temperature su u šumama Anda išle i do 40 stepeni ispod nule, a mere za preživljavanje su podrazumevale i hanibalizam.

"Society of the Snow" bavi se ovim događajem iz perspektive ragbi igrača Nume Turcatija. Film je ima premijeru na Venecijanskom festivalu, na kojem je oduševio kritičare.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike