Džodi Foster razbesnela mnoge: U klinču sa generacijom Z, osim sa jednom koleginicom (FOTO)

09.01.2024

14:30

0

Iskusna glumica kaže da želi da pomogne mladim kolegama i ne želi da prolaze kroz neke stvari kroz koje je ona morala

Džodi Foster razbesnela mnoge: U klinču sa generacijom Z, osim sa jednom koleginicom (FOTO)
Džodi Foster na dodeli Zlatnog globusa - Copyright Profimedia

Džodi Foster, oskarovka koja je ušla u svet glume kao dvogodišnja devojčica 1968. godine, požalila se da rad sa mladim glumcima ponekad može biti frustrirajući.

Profimedia
 

- Stvarno su naporni, posebno na poslu. Kažu: “Ne, nisam danas u fazonu… Doći ću u 10.30”. Ili kad im napišem u mejlu: “Ovo je sve gramatički netačno. Zašto to nisi proverio?”, dobijem odgovor: “Zašto bih to uradio? Zar to nije ograničavanje?" - izjavila je za "Gardijan" šezdesetjednogodišnja glumica.

Moraju da nauče kako da se opuste

Ona je ubeđena da ovde nije reč o klasičnom sukobu generacija kao i da veoma dobro poznaje ovu generaciju s obzirom na to da ima dva sina koji su u ranim dvadesetim godinama, a takođe veruje da može da pomogne mladim ljudima u industriji.

Iskusna glumica kaže da želi da pomogne mladim kolegama jer ima iskustvo sa odrastanjem pred kamerama, u srcu industrije. I ne želi da prolaze kroz neke stvari kroz koje je ona morala.

Profimedia
 

- Moraju da nauče kako da se opuste, kako da smisle nešto što je originalno njihovo. Mogu da im pomognem da to pronađu. To je puno zabavnije nego biti, sa svim pritiskom iza toga, protagonista priče.

Ali, nije se svima svidelo ono što je rekla tokom intervjua.

Bumeri koji se žale

- Ah, bumeri koji se žale zbog lenjosti i ne mogu da podnesu ideju da je ova generacija daleko ispred njih u svojim stavovima prema poslu i da daje previše sebe - napisao je jedan korisnik X mreže.

Profimedia
 

 - Same "generacije" su lažna konstrukcija. Postoje beskrajne varijacije među ljudima u svakoj starosnoj grupi. To je glupost koja izaziva podele, naveo je drugi,

“Nevaljalo!!!” napisao je treći komentator dok je četvrti bio oštriji:

- Slažem se ali budimo pošteni - nisu li starije generacije krive što su ih tako vaspitale?.

Primer originalnosti i autentičnosti

Nakon kritike, Foster je imala i pohvalne reči za generaciju Z, posebno za svoju mlađu koleginicu Belu Remzi, 20-godišnju zvezdu serije “Last Of Us” koja je za Džodi primer originalnosti i autentičnosti.

Profimedia
 

Bela i ona su se srele na dodeli nagrada jednog ženskog magazina. Mnoge su gošće, rekla je Foster, “nosile štikle i veštačke trepavice”, ali “postoje drugi načini da se bude žena, i jako je važno da ljudi to vide”.

- A Bela, koja je održala najbolji govor, nosila je savršeno odelo, prelepo skrojeno, imala je frizuru sa razdeljkom po sredini i bez šminke - kazala je glumačka veteranka i dodala da (nekad) ne bi mogla da se obuče kao Remzi, koja se izjašnjava kao nenormativna osoba, i dođe u odelu i bez šminke na veliko holivudsko događanje.

Živela sam u podeljenom svetu

- Nismo imali tu slobodu. I nadam se da ove promene koje se događaju nude mogućnost stvarne slobode. Naravno, bilo je i dobrih stvari. Uradila sam najbolje što sam mogla u svojoj generaciji. Jako sam nastojala da shvatim gde se uklapam i gde želim da budem u smislu feminizma. Ali moj objektiv nije bio dovoljno širok. Živela sam u neverovatno podeljenom svetu – zaključila je Džodi.

Profimedia
 

Inače, karijera Džodi Foster je još uvek u punom zamahu. Na Netfliksu je dostupan film “Nyad” s Anet Bening za koji su obe nominovane za Zlatni globus.

Uskoro počinje da se prikazuje četvrta sezona HBO krimi serije “Pravi detektiv: Zemlja tame” u kojoj ona i Kali Rejs imaju glavne uloge.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike