U stotoj godini preminula glumica Glinis Džons: Bila je poznata po filmu "Meri Popins"

05.01.2024

07:35

0

Autor: Dejan Ćirić

Umrla je prirodnom smrću

U stotoj godini preminula glumica Glinis Džons: Bila je poznata po filmu "Meri Popins"
Copyright Profimedia

Američka pozorišna i filmska glumica, dobitnica nagrade Toni, Glinis Džons, preminula je u 100. godini prirodnom smrću, u domu za stare u Los Anđelesu, saopštio je njen menadžer Mič Klem.

Džons je bila poznata kao perfekcionista kada je gluma u pitanju, precizna, analitična i odlučna, a uloge koje je prighvatala morale su da budu višedimenzionalne, prenosi AP.

Profimedia
 

- Što se mene tiče, nisam zainteresovana da igram ulogu samo na jednom nivou. Svrha prvoklasne glume je da postane stvarnost - rekla je Džons za Asošiejted pres 1990. godine.

Najveći uspeh postigla je sa ulogom Desire Armfeldt u predstavi "Mala noćna muzika", za koju je osvojila Tonija 1973. godine. Poznata je i po ulozi majke u filmu „Meri Popins”.

Najveći poklon koji sam dobila

Američki kompozitor Stiven Sondhajm koji je uradio pesmu "Send in the Clowns" za pomenuti film, napisao ju je tako da odgovara njenom prepoznatljivom glasu, premda je, na kraju, ulogu u fimskoj verziji "Male noćne muzike" dobila Elizabet Tejlor.

- Pisali su i druge pesme za mene, ali ništa slično. To je najveći poklon koji sam ikada dobila u pozorištu - rekao je glumica za AP 1990. godine.

Profimedia
 

Uz nju Sondhajmovu najpopularniju pesmu pevali su Frenk Sinatra, Džudi Kolins, Barbra Strejsend, Sara Von i Olivija Njutn-Džon.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike