Na današnji dan objavljen legendarni hit Majkla Džeksona: Inspirisan pismima koja su krila skandaloznu tajnu (VIDEO)

02.01.2024

14:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Slavni pevač je znao da će ova pesma postići ogroman uspeh

Na današnji dan objavljen legendarni hit Majkla Džeksona: Inspirisan pismima koja su krila skandaloznu tajnu (VIDEO)
Majkl Džekson - Copyright Profimedia

2. januara 1983. godine objavljen je singl “Bili Džin” sa albuma “TrilerMajkla Džeksona, koji se na tržištu pojavio mesec dana ranije. I kao singl, izdanje je postalo još jedan Džeksonov komercijalni bum - prodato je u više od 5 miliona primeraka.

“Bili Džin” je dobla dve Gremi nagrade, a na listi 500 najvećih songova svih vremena rangirana je kao 44. Video spot ove pesme nije bio najskuplji među Džeksonovim naslovima, ali ga brojni kritičari smatraju jednim od najboljih svih vremena.

Profimedia
 

Majkl je napisao tu pesmu i znao je da će postati hit. Izjavio je da umetnik jednostavno predoseća kako će se njegovo delo odraziti na publiku. Navodno je Kvinsi Džouns, producent albuma "Triler", odbacio "Bili Džin" jer je smatrao da je preslaba za album.

Šta je pisalo u pismima koje je kralj popa dobio

Džekson je insistirao i Džons je prihvatio, ali je odlučio da promeni naziv pesme u “Not My Lover” tako da ne bi bilo zabune u vezi slavne teniserke Bili Džin King. Takođe, odlučio je da skrati uvod u pesmu, ali Majkl je želeo da ostane i rekao mu je da ga upravo uvod tera na plesanje.

Profimedia
 

Džons je prihvatio njegov zahtev i kasnije povodom toga izjavio: “Kad vam Majkl Džekson kaže da ga to tera na plesanje ne možete biti okrutni i ne uslišiti njegovu molbu.”

Prema Džeksonovom biografu Džeju Rendiju Taraboreliju, “Bili Džin” je inspirisana pismima koja je Majkl dobio 1981. godine od žene koja je tvrdila da je on otac jednog od njenih blizanaca, navodi nacional. hr.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike