24 SEDAM RUMA: Zlatna medalja za rumski crkveni hor „Vera" na festivalu u Bijeljini

15.05.2023

15:15

0

Ovogodišnji horski festival u Bijeljini okupio je rekordan broj učesnika - 47 ansambala iz Srbije, Hrvatske, Republike Srpske i Federacije BiH

24 SEDAM RUMA: Zlatna medalja za rumski crkveni hor „Vera" na festivalu u Bijeljini
Copyright 24sedam/Opština Ruma

Na prestižnom festivalu Majske muzičke svečanosti u Bijeljini, hor Srpskog crkvenog pevačkog društva "Vera" iz Rume osvojio je zlatnu medalju, postigavši impresivnih 92,60 bodova. Sa svojom izvedbom zahtevnog repertoara, pod dirigentskom palicom Jelene Raković, hor "Vera" je oduševio kako stručni žiri, tako i publiku, koja ih je nagradila snažnim aplauzom.

Hor, koji redovno peva u hramu Silaska Svetog Duha na apostole u Rumi, na takmičenju u Bijeljini nastupio je u kategoriji crkvenih horova. Njihov uspeh je, kako navode iz hrama, razlog ponosa za sve Rumljane. "Neka im Bog podari snage da uvek pevaju u slavu Božiju i pronose ime Rume širom Pravoslavlja," poručeno je povodom velikog uspeha hora.

Ovogodišnji horski festival u Bijeljini okupio je rekordan broj učesnika - 47 ansambala iz Srbije, Hrvatske, Republike Srpske i Federacije BiH, sa više od 2.000 horskih pevača, dirigenata i profesora muzike, kao i brojne zaljubljenike u horsko pevanje.

Uspeh hora "Vera" na ovako značajnom festivalu predstavlja ne samo potvrdu kvaliteta i posvećenosti ansambla, već i značajan doprinos promociji horke kulture i tradicije pravoslavnog pevanja u regionu. Njihova zlatna medalja je priznanje za trud, talenat i duhovnost koju ovaj hor nosi u svakoj svojoj izvedbi.


Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike