Ovacije za "Krcka Oraščića" u Beogradu: Raskošni spektakl podigao publiku na noge (FOTO)

20.12.2023

12:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Iako je predstava održana na dan najveće srpske slave, to nije sprečilo istinske ljubitelje baleta da prisustvuju ovom nesvakidašnjem užitku

Ovacije za "Krcka Oraščića" u Beogradu: Raskošni spektakl podigao publiku na noge (FOTO)
Copyright Promo/LiveProduction

Izvođenjem baletske bajke „Krcko Oraščić“ trupa "Ukrajinskog klasičnog baleta" nadmašila je očekivanja publike u rasprodatoj velikoj sali MTS Dvorane. Publika je svaki segment predstave, koja je igrana u dva čina, nagradila aplauzima, a na kraju su svi u sali bili na nogama i oduševljeno skandirali tridesetočlanoj trupi. „Ukrajinski klasični balet“ je po prvi put nastupio u Beogradu, a svi koji su propustili ovo spektakularno iskustvo imaće priliku 5. marta 2024. godine da gledaju „Labudovo jezero“ u izvođenju iste trupe.

Promo/LiveProduction
 

Iako je predstava održana na dan najveće srpske slave, to nije sprečilo istinske ljubitelje baleta da prisustvuju ovom nesvakidašnjem užitku.

Balet „Krcko Oraščić“ se godinama izvodi na scenama širom sveta. Ali u izvođenju „Ukrajinskog klasičnog baleta“ sa muzikom Čajkovskog su savršeno uklopljeni elementi moderne koreografije, unikatna scenografska i rediteljska rešenja, što je dalo novu dimenziju tradicionalnoj koreografiji legendarnog Valerija Petroviča Kovtunova.

Promo/LiveProduction
 

Senzacionalni nastup

- Kreirali smo sopstvenu verziju. Dugo smo u toj vrsti umetnosti i izveli smo mnogo verzija „Krcka Oraščića“. Preuzeli smo najbolje delove iz svih dosadašnjih verzija i kreirali novu. Koristili smo neke elemente iz kinematografije i mnogih drugih oblasti, tako da to nije samo baletska predstava - istakao je Ivan Žuravljov, umetnički direktor ansambla.

Promo/LiveProduction
 

Sa trupom nastupaju renomirani solisti prestižnih evropskih teatara, a u Beogradu je publika uživala u briljantnim izvođenjima zahtevnih baletskih segmenata solista Larise Gritsay i Yago Gonzage.

- Svako izvođenje za mene je velika odgovornost. Ali ovog puta, rekla bih da osećam duplu odgovornost, s obzirom na to da prvi put nastupam u vašem gradu. Ali to je sve pozitivna trema - rekla je Larisa Gritsay, koja iza sebe ima brojne nagrade za izvođenja širom sveta.

Promo/LiveProduction
 

Solisti Larysa Hrystal i Yago Gonzaga su sa brojnim članovima trupe dočarali bajku o devojčici Klari i drvenom lutku s kojim doživljava čudesne dogodovštine u svetu mašte.

Promo/LiveProduction
 

Za priču o večitoj borbi dobra i zla nisu bile potrebne reči, već samo predivna muzika Čajkovskog i baletske bravure ove sjajne baletske trupe, koja će se 5. marta 2024. godine ponovo pokloniti beogradskoj publici.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike