Istinita priča o najubedljivijem porazu u istoriji fudbala: Urnebesna komedija "Sledeći gol dobija" uskoro u bioskopima (FOTO/VIDEO)

19.12.2023

15:30

0

Jednu od glavnih uloga tumači i Elizabet Mos, junakinja serije "Sluškinjina priča"

Istinita priča o najubedljivijem porazu u istoriji fudbala: Urnebesna komedija "Sledeći gol dobija" uskoro u bioskopima (FOTO/VIDEO)
Scena iz filma "Sledeći gol dobija" - Copyright Promo/MCF

Inspirisan istinitom pričom o najubedljivijem porazu u istoriji fudbala, film reditelja Taike Vaititija "Sledeći gol dobija" (Next Goal Wins) stiže 4. januara u domaće bioskope

Čuveni poraz u istoriji fudbala pretočen je u urnebesnu komediju.

Promo/MCF
 

Inspirisan istinitom pričom dobitnik nagrade Oskar, scenarist i reditelj Taika Vaititi snimio je ostvarenje "Sledeći gol dobija" o fudbalskom timu američke Samoe koji je pretrpeo najteži gubitak u istoriji Svetskog prvenstva, izgubivši 2001. godine od Australije sa 31-0.

Jedan od najtraženijih reditelja današnjice

Međutim, kada su se približile nove kvalifikacije za jedno od narednih prvenstava, fudbalski tim ostrva regrutuje svoju sreću, trenera Rongena u nadi da može da im pomogne da preokrenu svoju sudbinu.

Jedan od najtraženijih reditelja današnjice Taika Vaititi osvojio je nagradu Oskar za film "Jojo Rabbit", a pre nešto više od godinu dana u veoma gledanom Marvelovom filmu "Tor: Ljubav i Grom" oživeo je na bioskopskom platnu strip junaka Tora.

Promo/MCF
 

O novom filmu "Sledeći gol dobija" reditelj ističe da, iako se uvek traga za inspiracijom, ona je u ovom slučaju bila odmah tu.

Kada je saznao za priču o epskom padu jednog autsajderskog tima koji je doživeo najveći poraz u istoriji svetskog fudbala, znao je da će o tome snimiti film.

Smeh je glavni alat

Američka Samoa svoju najnižu poziciju na FIFA rang listi držala je sve do kraja 2011. godine, kada su se stvari konačno promenile pobedom nad ostrvskom državom Tonga. Tada je za Samou zabeležena prva međunarodna pobeda ikada, a za Vaititija tu i počinje priča.

Glavna uloga trenera Rongdena koji, nakon otkaza na starom poslu, nemilo prihvata poziciju trenera najlošijeg fudbalskog tima, pripala je poznatom glumcu Majklu Fasbenderu.

Promo/MCF
 

- Taika je poseban talenat. Kada snimate ljudske pirče i nekoga zaista želite da povedete na emotivno putovanje, smeh je glavni alat. On se u to razume, kao i u ljude, i voli to što radi - rekao je glumac.

Pored Fasbendera jednu od glavnih uloga tumači i Elizabet Mos, junakinja serije "Sluškinjina priča", dok je izvršni producent ove komedije Endi Serkisom, poznat i kao Golum iz filmskog serijala "Gospodar prstenova".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike