27 povratnih letova Gerija Oldmana: Oskarovac o najtežem životnom periodu i filmovima koji su mu spasli karijeru (VIDEO)

18.12.2023

09:50

0

Autor: Dejan Ćirić

Kada je postao samohrani otac, njegov posao je počeo da stagnira

27 povratnih letova Gerija Oldmana: Oskarovac o najtežem životnom periodu i filmovima koji su mu spasli karijeru (VIDEO)
Copyright Profimedia

Uloge u velikim franšizama donele su Geriju Oldmanu dovoljno novca uz minimalno rada, kako bi se mogao posvetiti sinovima kao samohrani otac.

Oskarovac je prolazio kroz teško razdoblje u životu i bio prisiljen da odbija uloge kako bi se brinuo za svoje sinove, ali to su promenile dve franšize.

Profimedia
 

Oldman je oduvek bio fantastičan glumac sa nezaboravnim ulogama u filmovima kao što su "Drakula", "Peti element", "Mank" i mnogim drugim, ali su mu uloge Sirijusa Bleka u franšizi "Hari Poter" i komesara Gordona u "Vitezu tame" spasle karijeru. Tokom gostovanja u emisiji glumice Dru Barimor Oldman je rekao kako ga je razvod stavio u izuzetno tešku situaciju jer je postao samohrani otac dvojice sinova koji su tada imali 2 i 4 godine.

- Sa 42 godine probudio sam se razveden i imao sam starateljstvo nad svojim dečacima. To je, samo po sebi, bilo teško jer je došlo do pomaka u industriji, mnoge produkcije su snimale u Mađarskoj, Pragu, Australiji. Zbog toga sam odbio mnogo ponuda za uloge, jer zbog dece nisam mogao da putujem - otkrio je glumac.

Profimedia
 

Hvala Bogu za "Harija Potera"

Ali, nakon što je dobio uloge u poznatim franšizama, sve se promenilo.

- Hvala Bogu za "Harija Potera". "Betmen" i "Hari Poter" su me stvarno spasli, jer je to značilo da mogu da radim najmanje posla za najviše novca i onda biti kući sa decom, jer nisam želeo da ih vaspitava neko drugi - rekao je Oldman i dodao:

- Kad smo snimali prvog "Betmena" London je bio Gotam. Obavio sam 27 povratnih putovanja iz Los Anđelesa. Doleteo bih na jedan dan. Snimao bih jedan dan. Svaka čast Kristoferu Nolanu jer je poštovao raspored. Otišao bih kući na tri dana. Vratio se za dva. Išao kući na vikend. Vratio se na jedan dan. U suprotnom bih imao osećaj da moju decu odgaja dadilja.

Profimedia
 

Geri Oldman je osvojio Oskara i Zlatni globus za ulogu Vinstona Čerčila u ratnoj biografskoj drami "Najmračniji čas" i iza sebe ima zavidnu karijeru svestranog glumca. Čini se da je i on zadovoljan njome jer je prošle godine izjavio kako razmišlja o tome da ode u penziju nakon što završi sa snimanjem serije "Slow Horses".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike